Κοινωνικό Μέρισμα: Προσέξτε αυτές τις «παγίδες» στο koinonikomerisma.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/12/2018 - 09:20 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| Στη δημοσιότητα δόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά στο κοινωνικό μέρισμα του 2018 και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πλέον θέμα χρόνου η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής (koinonikomerisma.gr).

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια σημεία κατά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, στα οποία οι θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή.

Για παράδειγμα, η λανθασμένη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης οδηγεί στην απόρριψή της και άρα σε αδυναμία καταβολής του .

Επιπλέον, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα, καθώς και ο/η σύζυγος αυτών. Αυτοί εξαιρούνται του κοινωνικού μερίσματος και δεν το δικαιούνται.

Παράλληλα εκτός κοινωνικού μερίσματος μένουν βάσει της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017 όσοι:

εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, όπως αυτές προσδιορίζονται στους κωδικούς 731, 732 του εντύπου Ε1

δηλώνουν δαπάνες άνω των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, όπως αυτές προσδιορίζονται στον κωδικό 769 του εντύπου Ε1.

δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, όπως αυτές προσδιορίζονται στον κωδικό 770 του εντύπου Ε1.

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Καθορίστηκαν οι όροι διανομής -Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Κοινωνικό Μέρισμα: Oι κύριες κατηγορίες ωφελούμενων -Ποσά από 300 έως 1.400 ευρώ

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral