Υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο όπου οι μαθητές πηγαίνουν σχολείο στους -50 βαθμούς

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/11/2017 - 09:55 | Author: Newsroom

Στους -50 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία στο χωριό Oymyakon της επαρχίας Yakutia, στην καρδιά της σιβηρικής Ρωσίας . Παρόλαυτά οι μαθητές πήγαν κανονικά στο , καθώς το όριο που κλείνουν τα σχολεία είναι δύο βαθμοί χαμηλότερα, στους -52!

Τα μαθήματα ακυρώνονται “σε θερμοκρασίες -52 βαθμούς Κελσίου για μαθητές από την πρώτη έως την πέμπτη τάξη”, ανέφερε εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης του χωριού σε δικτυακό ιστότοπο. “Το πρωί ήταν -50 βαθμούς Κελσίου, άρα όλα τα παιδιά είναι στο σχολείο”, συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει το Russia Today, το Oymyakon βρίσκεται εντός της περιοχής του πολικού κύκλου της Δημοκρατίας της Yakutia, ενώ αποκαλείται και ως “Βόρειος Πόλος του Κρύου”! Μάλιστα κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ ψύχους που ήταν -71 βαθμοί Κελσίου και καταμετρήθηκε στο χωριό το 1926, τοποθετώντας το έτσι στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως τον πιο παγωμένο κατοικημένο οικισμό στον πλανήτη!

Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, μαθητές από ένα άλλο χωριό της Yakutia, το Chokurdakh, εντυπωσίασαν τους χρήστες του Διαδικτύου με ένα βίντεο, όπου φαίνονταν να επιστρέφουν από το μάθημά τους εν μέσω ακραίας χιονοθύελλας. Ο άνεμος “άγγιξε” ταχύτητες 30 μέτρων ανά δευτερόλεπτο την ημέρα που γυρίστηκε το βίντεο!

Λίγο νωρίτερα είχε αποφασιστεί να διακοπούν τα μαθήματα, ανέφερε η Σβετλάνα Κόντσεβα, υποδιευθύντρια του σχολείου, στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda. Οι ισχυρές χιονοθύελλες “δεν είναι καθόλου απροσδόκητες εδώ τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου”, δήλωσε η Κόντσεβα, προσθέτοντας ότι όλα τα παιδιά συνοδεύονταν από τους γονείς τους και ήταν ασφαλή.

Πάντως, όπως φαίνεται, ούτε οι ηλικιωμένοι της Σιβηρίας φοβούνται το κρύο. Τον Νοέμβριο, ο ιστότοπος YakutiaMedia ανέφερε ότι συνταξιούχοι στο χωριό Churapcha, λούστηκαν σε τρύπες που άνοιξαν στον πάγο σε θερμοκρασία -45 βαθμών Κελσίου!

Loading...
  • europalso

    ideascentral