ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Έρχεται η πρόσκληση – Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/05/2018 - 14:26 | Author: Newsroom

: Εντός της εβδομάδας, από σήμερα που αναμενόταν, μεταφέρουν πλέον τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης – πρόσκλησης για τη φιλοξενία παιδιών στους δημοτικούς και της χώρας για την περίοδο 2018-2019.

Πηγές της σε συνέχεια αυτής της Παρασκευής, ανέφεραν ότι η πρόσκληση θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες και σε κάθε περίπτωση εντός της εβδομάδας καθώς όπως σημείωσαν «περιμένουν τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)», η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σε ΦΕΚ.

Μόλις δημοσιοποιηθεί η ΚΥΑ θα ανοίξει και η πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Φέτος αναμένεται να εισαχθούν 110.000 παιδιά και νήπια ενώ τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στην κρατική τηλεόραση, οι όροι αναμένεται «να είναι ίδιοι που ήταν και πέρυσι», ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είναι πιθανόν να προστεθούν τα επιδόματα στο οικογενειακό εισόδημα. Αυτό βεβαίως, στην πράξη δεν αναμένεται να επηρεάσει την είσοδο των παιδιών των συγκεκριμένων οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς, καθώς οι περισσότερες δηλώνουν εισόδημα πολύ χαμηλό κοντά στο όριο της φτώχειας.

Παράλληλα νέα δεδομένα για τις αιτήσεις θέτει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τη θέσπιση της σταδιακής δίχρονης φοίτησης στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των 4 ετών, που αφορά 184 δήμους σε όλη τη χώρα.

Τα εισοδηματικά

Οι Προϋποθέσεις, πάντως, που ίσχυαν κατά την περσινή πρόσκληση, αναφορικά με το οικογενειακό εισόδημα διαμορφώνονταν ως εξής:

-Με δύο παιδιά δεν έπρεπε να ξεπερνάει τις 27.000 ευρώ
-Με τρία παιδιά τις 30.000
-Με τέσσερα παιδιά τις 33.000 ευρώ και
-Με πέντε παιδιά τις 36.000 ευρώ.

Όπως αναφέρονταν στην περσινή πρόσκληση με ρεκόρ έγκυρων τις 132.982 για τους παιδικούς σταθμούς της χώρας, σε καμία περίπτωση το οικογενειακό εισόδημα δεν έπρεπε να ξεπερνάει τις 36.000 ευρώ.

Επιπλέον, κατά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την φιλοξενία παιδιών στους της χώρας κατά την περίοδο 2017-2018, οι ωφελούμενοι της δράσης θα έπρεπε να πληρούν τις παρακάτω :

1. Να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή
2. Να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.
3. Από τις παραπάνω κατηγορίες εξαιρούνταν οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Eνώ, για την υποβολή των αιτήσεων οι μητέρες θα έπρεπε να έχουν:

– την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 – 31/12/2016).
– Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υπέβαλαν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στους 184 δήμους της χώρας που έχουν τη δυνατότητα για την εφαρμογή του μέτρου και για τους οποίους έχει εκδοθεί και σχετικό ΦΕΚ.

Loading...


  • europalso   ideascentral