Προσλήψεις αναπληρωτών 2017: Πότε τις περιμένουμε – 1100 οι πιστώσεις από άδειες άνευ αποδοχών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/10/2017 - 16:31 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για , Πιστώσεις, μόνιμους διορισμούς, ΖΕΠ, Ειδική, ΔΥΕΠ


Όπως μας ενημέρωσε η Διευθύντρια προσωπικού, “κενά δασκάλων υπάρχουν λίγα κι ακόμα λιγότερες πιστώσεις” (173 ΕΣΠΑ μόνο) και τοποθέτησε τις επόμενες προσλήψεις σήμερα Τετάρτη ή την Πέμπτη ανάλογα με το τι θ’ αποφασίσει η πολιτική ηγεσία. Αντιπαρήλθαμε τα παραπανω θυμίζοντάς της πως σχολεία τελούν υπό κατάληψη περιμένοντας δασκάλους και πως οι αποσπασμένοι ακόμη περιμένουν τους αναπληρωτές αντικαταστάτες τους για να φύγουν.
Η κατάσταση με τις πιστώσεις είναι προβληματική καθώς εκτός του ότι είναι λίγες, είναι και ανισομερώς κατανεμημένες. Για παράδειγμα για ολόκληρη την Αττική το ΕΣΠΑ δίνει 16 πιστώσεις και τα κενά μόνο στην Α’ Αθηνών είναι 20!
Όπως ξαναγράψαμε τα κενά, συνολικά, ξεπερνούν τα 300 με το Υπουργείο να παραδέχεται, αόριστα, “λίγα ίσως και τα μισά απ αυτά που λέτε” και μέχρι σήμερα να μην κάνει προσλήψεις.


1100 περιπου είναι οι άδειες άνευ αποδοχών (έναντι 500 της φετινής πρόβλεψης και 823 περσινών) οι οποίες θα οδηγήσουν σε περίπου 1500 προσλήψεις για πρωτοβάθμια και δευτεροβαθμια. Οι πιστώσεις αυτές θα είναι προς χρήση σε δέκα ημέρες και τις αναμένει το Υπουργείο για να καλύψει έτσι τα επείγοντα κενά των δασκάλων.

Μόνιμοι διορισμοί
Σε συζητήσεις και με τον ΑΣΕΠ βρίσκεται το Υπουργείο, “προκειμένου να βρεθεί τρόπος διορισμού που θα στέκεται νομικά για προσλήψεις το 18/19” μας δηλώθηκε, αντιτείναμε πως ο διάλογος θα πρέπει να ξεκινήσει με τους ενδιαφερόμενους πρώτα, τους οποίους αφορά και οι οποίοι και θέσεις και πραγματοποιήσιμες προτάσεις έχουν.


Η διαδικασία προχωρά και οι πιστώσεις θα είναι έτοιμες να δώσουν τις αντίστοιχες 349 (στο νούμερο παραμένουν σταθεροί παρά τις δηλώσεις του Γ.Γ. για 170) προσλήψεις, μας ενημέρωσαν, το γρηγορότερο αυτήν την Παρασκευή και το αργότερο την άλλη. Υπολογίζουμε πως θα γίνουν κάπου ενδιάμεσα μετά την παράλληλη.


923 προσλήψεις θα γίνουν στην παράλληλη 1/11 όπως είναι προγραμματισμένο και θα κρατηθούν γύρω στις 100 συνολικά πιστώσεις για ΤΕ ή όπου αλλού, μας ενημέρωσε ο διευθυντής της Ειδικής και στην πρότασή μας να γίνει μεταφορά των υπολοίπων πιστώσεων που δε θα χρησιμοποιηθούν, στάθηκε θετικός.


Η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ), για τη λειτουργία τους, δεν έχει υπογραφεί ακόμη, οπότε μια ρεαλιστική εκτίμηση του χρόνου λειτουργίας τους είναι αρχές Δεκέμβρη ή μέσα Γενάρη.
Οι 200 αρχικές πιστώσεις μέχρι τότε θα έχουν γίνει 287 ή 350 αντίστοιχα.

Προσλήψεις αναπληρωτών 2017: Πότε έρχονται 300 προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral