ΟΑΕΔ: «Καταργείται ένα ακόμα επίδομα»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/05/2017 - 10:48 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 10/05/2017 - 12:22

Υπάλληλοι : Αντί για περικοπή επιδομάτων, που απευθύνονται και σε νέους ανέργους – Καλούν την Κυβέρνηση να υιοθετήσει επέκταση και αύξηση στην κάθε είδους στήριξη των ανέργων

H Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, με επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται στην πρόθεση της κυβέρνησης να το (20-29 ετών), ένα επίδομα που το τελευταίο έτος έλαβαν περίπου 3.500 νέοι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Η Ένωση επισημαίνει ότι «από την αρχή της κρίσης και των μνημονίων μέχρι σήμερα οι άνεργοι αυξάνονται ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι έχουν μειωθεί σε ποσοστό άνω του 30%. Δηλαδή, ενώ το 2010 επίδομα ανεργίας ελάμβαναν περίπου το 40-45% επί του συνόλου των ανέργων, σήμερα επίδομα ανεργίας λαμβάνει περίπου το 10% του συνόλου των ανέργων».

 

Επισημαίνεται επίσης ότι «ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέρχεται περίπου στο 1 εκατομμύριο, ενώ η χώρα μας κατέχει την πρωτιά και στην ανεργία των νέων. Σε μια εποχή που οι νέοι μας μεταναστεύουν μαζικά, προκειμένου να αναζητήσουν μια δουλειά, σε μια εποχή που η 1η προτεραιότητα του Οργανισμού συνολικά θα έπρεπε να είναι η στήριξη των ανέργων, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει την περικοπή ενός ακόμα επιδόματος, αυτού των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (20-29 ετών), ένα επίδομα που το τελευταίο έτος έλαβαν περίπου 3.500 νέοι».

Οι υπάλληλοι του τονίζουν με νόημα ότι «καταργείται ένα ακόμα επίδομα χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων. Καταργείται η κοινή λογική, καταργείται κάθε δυνατότητα ανάσχεσης της ανεργίας». Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό καλούν την Κυβέρνηση «να αποδώσει τα χρήματα από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών στους ανέργους όπως έχει υποχρέωση να το κάνει».

ΟΑΕΔ: Τα νέα προγράμματα για ανέργους

ΟΑΕΔ για τις βεβαιώσεις της Εφορίας

Loading...
  • europalso

    ideascentral