ΟΑΕΔ: Τα νέα προγράμματα για ανέργους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔09/05/2017 - 14:00 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η διοικήτρια του Μαρία Καραμεσίνη μίλησε σήμερα στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» για το σχέδιο αντιμετώπισης της , το οποίο θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Σε ερώτηση για τα προγράμματα που προβλέπει η συμφωνία για τα αντίμετρα και τον αριθμό των ανέργων του ΟΑΕΔ που θα επωφεληθούν δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των 150.000 αφού όπως είπε μπορεί να αναθεωρηθούν. Να υπενθυμίσουμε ότι την εξαγγελία για απασχόλησης ανέργων είχε κάνει ο υπουργός Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου.

Μεταξύ άλλων η κα Καραμεσίνη αναφέρθηκε στο σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας που έχει δύο πυλώνες, δηλαδή τις επενδύσεις και τα ενεργητικά προγράμματα απασχόλησης, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε σε ανέργους τη δυνατότητα να εισαχθούν στην αγορά εργασίας, όπως χαρακτηριστικά είπε. Υπάρχουν οι κοινοτικοί πόροι που φέτος θα αυξηθούν και δεύτερον, οι εθνικοί πόροι οι οποίοι έχει ο ΟΑΕΔ μέσω εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων που δίνονται υπέρ ανεργίας.

Έχουμε δύο πηγές προς αξιοποίηση, εξήγησε η κα Καραμεσίνη. Είναι ένας φιλόδοξος στόχος η μείωση της ανεργίας στο 13,5% μέχρι το 2021.Το αν είναι ρεαλιστικός εξαρτάται από τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ και τον ρυθμό αύξησης των επενδύσεων, δηλαδή πρέπει να δούμε το μακροοικονομικό σενάριο. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να δούμε πόσα κονδύλια θα δοθούν και από τους κοινοτικούς και από τους εθνικούς πόρους και πως θα αυξηθούν τα πλαφόν του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ώστε να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους για προγράμματα απασχόλησης, ανέφερε μεταξύ άλλων η διοικήτρια του .

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για 150.000 ανέργους

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Προσλήψεις σχολικών βοηθών στα ειδικά σχολεία

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral