Το υπουργείο Παιδείας για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/04/2018 - 22:35 | Author: Newsroom

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στους 184 από τους 325 δήμους της χώρας εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή σχετική δήλωση της .

«Ο υπουργός έλαβε τις έγγραφες εισηγήσεις των 13 περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης που εισηγούνται θετικά για την εφαρμογή της 2χρονης σε 265 δήμους σε σύνολο 325 δήμων. Στοχεύοντας στην ευρύτερη δυνατή συναίνεση, το υπουργείο σε αυτήν τη φάση προχωράει στην αρχή εφαρμογής του νόμου, στους 184 δήμους για τους οποίους υπήρχε τριμερής συγκλίνουσα γνωμοδότηση, δηλαδή θετική γνώμη και του δημάρχου» ανέφερε το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, τόνισε ότι «δε θα ανεχθεί αντιπολιτευτικά παιχνίδια με στόχο την υπονόμευση ενός αιτήματος δεκαετιών από την κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς» και ότι παραμένει στόχος η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης με ορίζοντα την ολοκλήρωσή της εντός της επόμενης τριετίας.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου σε συνεννόηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, έχει αποδεχθεί το αίτημα του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη για συνάντηση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral