ΠΑΣΑΦ: Να καλυφθούν άμεσα τα κενά με αναπληρωτές Φιλολόγους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/09/2017 - 11:10 | Author: Newsroom

ΠΑΣΑΦ – Ξεκίνησε η σχολική χρονιά με χιλιάδες κενά αλλά και στην πρωτοβάθμια και ειδική αγωγή. Με τα χρήματα του ΕΣΠΑ λοιπόν το υπουργείο έφτιαξε την εικόνα που επιθυμούσε να επιδείξει στη ΔΕΘ.

Καλώς, ως εδώ. Τη δευτεροβάθμια όμως τη θεώρησε ωσάν δεύτερης διαλογής και της έδωσε μόλις 900 πιστώσεις από τις οποίες διατέθηκαν μόνο 267 για φιλόλογους. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε φτάσει 20 Σεπτεμβρίου και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα να έχουν κενά φιλολόγων.

Οι μαθητές των σχολείων της δευτεροβάθμιας δεν είναι παιδιά ενός κατώτατου Θεού για να σχολάνε στις 12 και να μην είναι ασφαλή, να μη διδάσκονται την Ιστορία και τη Γλώσσα στο Γυμνάσιο που είναι τελικώς εξεταζόμενα μαθήματα, να μη διδάσκονται τα μαθήματα κατεύθυνσης και γενικής παιδείας που εξετάζονται πανελλαδικά. Κι ενώ οι πιστώσεις υπάρχουν, τα κενά έχουν αποσταλεί από την προηγούμενη εβδομάδα από τις διευθύνσεις, το υπουργείο αδιαφορεί. Τι περιμένει να γίνει όταν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς εξαγριωθούν για την αδιαφορία του αυτή; Να ζητήσουν την παρέμβαση εισαγγελέα όπως συνέβη το 2013 επί Αρβανιτόπουλου;

Όπως όλοι οι μόνιμοι συνάδελφοι φιλόλογοι, όπως οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι, έτσι κι εμείς οι αναπληρωτές φιλόλογοι απαιτούμε ως σύλλογος να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά! Αλλιώς δε θα αργήσει να αμαυρωθεί η εικόνα που επιμελώς φτιάχνει το υπουργείο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ.ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΣ Δ. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Loading...
  • europalso

    ideascentral