Λάρισα: Με 100 κενά η νέα σχολική χρονιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/09/2017 - 20:30 | Author: Newsroom

Με περισσότερα από 100 ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού, όπως καταγγέλθηκε χθες στην έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Στη συνέλευση, που έγινε χθες το απόγευμα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, συζητήθηκαν τα τρέχοντα κλαδικά προβλήματα. Με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Δημ. Παπαποστόλου να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της, δεν θεσμοθέτησε τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στο δημόσιο νηπιαγωγείο, αποδεικνύοντας ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας ήταν κενές περιεχομένου».

Προσθέτοντας ότι με τον νέο τύπου σχολείο μειώνεται διαρκώς το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξέλιξη που «αποτελεί φραγμό για τις μεταθέσεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών». Η προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, για την 3η φάση των αποσπάσεων, δεν θα υλοποιηθεί τελικά καθώς μεταφέρθηκε για το τέλος του μήνα «με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται σε ομηρία» ενώ η δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών μεταφέρεται για το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά στα κενά, ο κ. Παπαποστόλου σημείωσε ότι σήμερα ανέρχονται στα 35 για την παράλληλη στήριξη ενώ ξεπερνούν τα 70 κενά των δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στη γενική εκπαίδευση. Οι θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, όπως εκτιμάται, θα καλυφθούν από αναπληρωτές.

Στη συνέλευση συζητήθηκε και η πρόταση του Συλλόγου, να διοργανωθεί και στη Λάρισα κινητοποίηση, στις 29 Σεπτεμβρίου όπως ήδη εξήγγειλε η ΟΛΜΕ, από κοινού με την τοπική ΕΛΜΕ για τα προβλήματα του κλάδου.

ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

Τέλος από τον κ. Παπαποστόλου επισημάνθηκε ότι φέτος, για πρώτη φορά τόσο νωρίς αποστάλθηκε η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων, εξέλιξη ενταγμένη στην απόφαση της κυβέρνησης «να προχωρήσει σε νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων».

eleftheria.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral