Ενισχυτική διδασκαλία: Τις πρωινές ώρες στα ΕΠΑΛ – Τί πρέπει να ξέρετε

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/10/2017 - 09:53 | Author: Newsroom

Στην εναλλακτική αναφέρθηκε εκτενώς ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης κατά την ομιλία του με την οποία έγινε η έναρξη της Ημερίδας μια «Νέα Αρχή στα ».

Πρόκειται για μια δράση που θα εφαρμοστεί φέτος πιλοτικά καθώς διαφέρει από την παραδοσιακή ενισχυτική διδασκαλία που πραγματοποιείται στα γυμνάσια μετά τη λήξη των μαθημάτων. Η εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και θα αφορά Μαθηματικά και Ν.Ελληνικά για τους μαθητές της Α Λυκείου των ΕΠΑΛ. Στην ουσία θα είναι ένα πρόγραμμα συνδιδασκαλίας όπου πέρα από τον μαθηματικό ή τον φιλόλογο της τάξης θα υπάρχει και άλλος ένας εκπαιδευτικός της ίδιας ειδικότητας. Εφόσον τα συμπεράσματα από την πιλοτική εφαρμογή του θεσμού είναι θετικά το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας θα γενικευτεί το επόμενο σχολικό έτος και θα αφορά τα ΕΠΑΛ όλης της Ελλάδας. Στόχος είναι μέσα στο Νοέμβριο να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του θεσμού. Οι αρμόδιοι σύμβουλοι έκαναν ανάλυση της εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας που είναι στην ουσία συνδιδασκαλία και κατά την οποία θα βρίσκονται στην τάξη δυο εκπαιδευτικοί, δουλεύοντας μαζί προκειμένου να διδάξουν μαι διαφορετική ανάμεικτη ομάδα μαθητών στον ίδιο φυσικό χώρο.

Εκπρόσωπος του Γραφείου του Υφυπουργού ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται το πλαίσιο της Υπουργικής Απόφασης και έχει ολοκληρωθεί η συγγραφή της. Είναι θέμα 15 ημερών να πάρει ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι προσλήψεις

Loading...
  • europalso

    ideascentral