Σύλλογος Δελμούζος: "Γράφουμε τα προνήπια στα δημόσια και δωρεάν νηπιαγωγεία"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/05/2018 - 21:41 | Author: Newsroom

Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί και γονείς παλεύουμε για ενιαία δεκατετράχρονη δημόσια και δωρεάν παιδεία . Γράφουμε τα προνήπια στο δημόσια και δωρεάν νηπιαγωγεία .

Η εκπαιδευτική κοινότητα με ανακούφιση χαιρέτισε την ψήφιση από την κυβέρνηση της . Ο σύλλογος εκπαιδευτικών “Αλέξανδρος Δελμούζος” με αποφάσεις, κατά πλειοψηφία, στήριξε την άμεση εφαρμογή τουνόμου και ταυτόχρονα προειδοποιούσε πως οι πολέμιοι του νόμου , δήμαρχοι, θα έθεταν προσκόμματαγια την μη εφαρμογή του.

Το υπουργείο Παιδείας αντί να εφαρμόσει άμεσα τη δίχρονη προσχολική αγωγή τη μετέθεσε σε βάθος τριετίας και ενώόρισε τη σύσταση τριμερών γνωμοδοτικών επιτροπών για το θέμα στην ουσία παραχώρησε το δικαίωμα της φοίτησης των προνηπίων αποκλειστικά στους δημάρχους, όπως φάνηκε τελικά από τα αποτελέσματα που χωρίς αιδώ παρουσίασε το ίδιο. Μόλις σε 184 από τους 325 δήμους της χώρας θα εφαρμοστεί φέτος η εγγραφή των προνηπίων και μάλιστα στην Αττική που κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας 10 στους 66.

Καταγγέλλουμετην κυβέρνηση και τον Υπουργό παιδείας για την υποκριτική και πολιτικάντικη στάση που κράτησαν .Ένας νόμος που ανταποκρινόταν στο πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότηταςαποδείχτηκε ένα πυροτέχνημα που είχε στόχο να μεταφέρει τις ευθύνες και την ανικανότητα του υπουργείου παιδείας σε άλλους.Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη το εργασιακό πρόβλημα των γονιών προσπάθησε να τους εξαπατήσει δίνοντας τάχα λύση που όμως εξαρτιόταν αποκλειστικά από τη θέληση των δημάρχων. Ταυτόχροναπαίζοντας το ρόλο του πόντιου Πιλάτου προσπαθεί να εξαπατήσει και τους εκπαιδευτικούς.

Ο ίδιος ο Υπουργός υπέσκαψε και ακύρωσε τη εφαρμογή του νόμου αφού από τη μια ενέγραψε μηδενικό κόστος στον προϋπολογισμό για την εφαρμογή του και από την άλλημε τη δημιουργία των τριμερών επιτροπών η εφαρμογή του νόμου εξαρτήθηκε αποκλειστικά και μόνο από τη θέληση των Δημάρχων ( Οι πλειοψηφικές εισηγήσεις των επιτροπών 2-1 υπερ της υποχρεωτικής προσχολικής δεν λήφθηκαν υπόψη από το Υπουργείο αν μειοψηφούσε ο Δήμαρχος!!). Την ώρα που είναι γνωστό σε όλους ότι η πλειονότητα των δημάρχων όχι μόνο δενανήκουν στο σύριζα για να στηρίξουν την πρόταση της κυβέρνησης , αλλά έχουν ταχθεί και ενάντιαστο νόμο ( και στην ΚΕΔΕ) και το πολεμούν με κάθε τρόπο.

Καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους τους Δημάρχους και την κυβέρνηση που εσκεμμένα τους έδωσε αυτό το δικαίωμα για να αποποιηθεί των ευθυνών για τη μη εφαρμογή του νόμου για τη μη εφαρμογή του νόμου .Τη στιγμή που ενόψειδημοτικών εκλογών σε ένα χρόνο ήδη αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους έργα προεκλογικήςβιτρίνας, επικαλούνται οικονομική αδυναμία για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Η επιλογή τουςείναι συνειδητή.

Απαξίωση του δημόσιου νηπιαγωγείου , δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών ως χώροι ρουσφετιούοικονομικής συναλλαγήςκαι ψηφοθηρικής εκμετάλλευσηςσε αντίθεση με το δημόσιο δωρεάν νηπιαγωγείο από το οποίο δεν έχουν να ωφεληθούν τίποτα.

Καλούμε τους γονείς να εμπιστευτούν το δημόσιο νηπιαγωγείο και ναεγγράψουν τα προνήπια στα δημόσια νηπιαγωγεία . Τα οφέλη που θα αποκομίσουν τα παιδιά τους , από τον επαγγελματισμό και την εμπειρία των δημόσιων νηπιαγωγώνθα τα ακολουθούν σε όλη την μετέπειτα εκπαιδευτική τουςπορεία τους .

Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί και γονείς παλεύουμε για ενιαία δεκατετράχρονη δημόσια και δωρεάν παιδεία . Γράφουμε τα προνήπια στο δημόσια και δωρεάννηπιαγωγεία .

Ο Πρόεδρος H Γεν. Γραμματέας

Σάββας Σεχίδης ΧαράΓαλανοπούλου

Loading...


  • europalso   ideascentral