Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: 100.000 δωρεάν θέσεις – Τι πρέπει να ξέρετε

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/05/2017 - 00:11 | Author: Newsroom

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: 100.000 δωρεάν θέσεις (μέσω voucher) θα υπάρχουν φέτος στους όλης της χώρας, έναντι 92.000 πέρυσι. Οι θέσεις αυτές αφορούν παιδιά ηλικίας έως 4 ετών.

Όπως ανέφερε στο ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Θόδωρος Γκοτσόπουλος, φέτος εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση του προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, ύψους 205 εκ. ευρώ, για την κάλυψη 100.000 παιδιών. Σύμφωνα με τον κ. Γκοτσόπουλο, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η σχετική προκήρυξη των θέσεων.
Η ανακοίνωση της έχει στόχο να προετοιμάσει τους γονείς, ώστε να είναι έτοιμοι, μόλις δημοσιευτεί η πρόσκληση, για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά με τα αναγκαία δικαιολογητικά για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία. Οι μητέρες θα έχουν την δυνατότητα εντός 15 ημερών να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Οι προϋποθέσεις είναι τριών ειδών: τα οικονομικά δεδομένα, το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα,  η οικογενειακή κατάσταση του αιτούντος, αν μία μητέρα έχει ένα, δυο ή τρία παιδιά, και το εργασιακό προφίλ.

Τι πρέπει να ξέρετε για τα voucher στους βρεφονηπιακούς

Οι αιτήσεις, μόλις γίνει η προκήρυξη, θα διαρκέσουν 15 ημέρες. Θα κατατίθενται ηλεκτρονικά, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις αιτήσεις για τα voucher

Προκειμένου να είναι έγκυρη η αίτηση, πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:

— Την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 – 31/12/2016).

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Πότε πρέπει οι γονείς να κάνουν φορολογική δήλωση

— Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την συμμετοχή στο πρόγραμμα θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση που θα αναρτηθεί εντός του Μαΐου στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

ΕΕΤΑΑ: Ανακοίνωση για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2017 2018 στο eetaa.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral