Μητσοτάκης: Πουθενά στον κόσμο σοβαρά πανεπιστήμια δεν έχουν την εικόνα των ελληνικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/06/2017 - 11:35 | Author: Newsroom

Την ανάγκη να υπάρξει ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον στα πανεπιστήμια τονίζει ο Κυριάκος .

AdTech Ad

Mε ανάρτηση του στο Facebook, ο πρόεδρος της ΝΔ, θέλησε να εκφράσειτην ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στα της χώρας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ παραθέτει δύο φωτογραφίες που του έστειλε, όπως λέει, ένας πολύ καλός του φίλος από την Αμερική ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα το Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα για να δώσει μια Όπως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, ο φίλος του θα τραβούσε και άλλες φωτογραφίες αλλά διάφοροι μυστήριοι τύποι, όπως χαρακτηριστικά λέει, τον κοίταξαν παράξενα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, στον φίλο του έκανε εντύπωση που τόσοι καλοί φοιτητές αποφοιτούν από ένα τόσο άθλιο περιβάλλον.

«Όταν του μίλησα για την ακραία βία και την εγκληματικότητα που ΄στεγάζονται΄ στα πανεπιστήμια, η έκπληξή του ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Δυστυχώς, εγκλωβισμένοι στον μιθριδατισμό μας δεν αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά δημόσια πανεπιστήμια. Θεωρούμε τους βανδαλισμούς, τη βρωμιά, τους τραμπουκισμούς, τους ξυλοδαρμούς, τις κλοπές μια φυσιολογική κατάσταση. Δεν είναι.

Πουθενά στον κόσμο σοβαρά πανεπιστήμια δεν παρουσιάζουν αυτή την εικόνα. Και την ίδια στιγμή το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταργήσει ότι έχει απομείνει από το πανεπιστημιακό άσυλο. Ας φανταστεί ο καθένας πόσο θα βοηθούσαμε φοιτητές και καθηγητές μας αν τους εξασφαλίζαμε ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον.Αυτές τις λίγες σκέψεις ένα φθινοπωρινό πρωινό του Ιουνίου», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral