Λιγότερες εξετάσεις στο νέο Λύκειο – Όλες οι προτάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/07/2017 - 19:25 | Author: Newsroom

Έρχονται αλλαγές τα επόμενα τρία χρόνια στο Λύκειο με στόχο να γίνει περισσότερο βατό και φιλικό για τους μαθητές. Πότε θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας θα νομοθετηθούν όλα μέχρι τον Σεπτέμβριο. Επιγραμματικά οι προτάσεις με τις αλλαγές που έρχονται στο Λύκειο και στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια.

Το σχέδιο για το νέο Λύκειο αναμένεται να δοθεί τις επόμενες μέρες στη δημοσιότητα από τον Υπουργό Παιδείας, καθώς βασικά του σημεία παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του ΙΕΠ.

* Από Σεπτέμβριο το νέο περιεχόμενο των μαθημάτων της Α’ Λυκείου

* 2018-2019 η εφαρμογή όλων των νέων προγραμμάτων και στις τρεις τάξεις

* Μετά την Α’ Λυκείου θα υπάρχουν ένας κορμός υποχρεωτικών μαθημάτων και λίστα μαθημάτων επιλογής

* Η επίδοση του πρώτου τετραμήνου της Γ’ Λυκείου και οι Πανελλαδικές θα καθορίζουν απολυτήριο και βαθμό πρόσβασης σε ΑΕΙ – ΤΕΙ

* Καταργούνται οι ενδοσχολικές εξετάσεις στη Γ’ Λυκείου

Στις δυο πρώτες τάξεις του Λυκείου όπου δεν αποκλείεται οι μαθητές να εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς σε 4 μόνο μαθήματα στα πρότυπα του Γυμνασίου. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΙΕΠ οι εξετάσεις θα αντικατασταθούν από εργασίες.

Ο  βασικός άξονας της πρότασης του ΙΕΠ, είναι να δοθεί η δυνατότητα στον μαθητή να διαμορφώσει το δικό του προφίλ και –κυρίως- να ελαφρυνθεί ο μαθητής από τον φόρτο των συνεχών εξετάσεων, των οποίων σημαντικό μέρος θα αντικατασταθεί από τη συγγραφή εργασιών.

Τα μαθήματα στη Γ Λυκείου περιορίζονται σε 7

Ν.Γλώσσα

Θρησκευτικά

Φυσική Αγωγή

Δημιουργικές Εργασίες

Οι μαθητές θα επιλέγουν 3 μαθήματα κατεύθυνσεις.

Τα μαθήματα θα διδάσκονται στη Γ Λυκείου 6 ώρες και στη Β Λυκείου 4 ώρες. Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν καταργούνται  ενώ οι ενδοσχολικές αλλάζουν μορφή. Στο τελευταίο τετράμηνο, μέσα στον Ιούνιο οι μαθητές θα εξετάζονται στη Ν. Γλώσσα και σε άλλα τρια μαθήματα που θα διαλέγουν ανάλογα με τις σχολές που επιθυμούν.

Θα συνυπολογίζονται και οι βαθμοί του πρώτου τετραμήνου της Γ Λυκείου σε μικρό ποσοστό.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral