Κουζέλης: Σε μία δεκαετία η κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/12/2017 - 09:06 | Author: Newsroom

Μία δεκαετία εκτίμησε ότι χρειάζεται μέχρι την κατάργηση των ο πρόεδρος του Γεράσιμος Κουζέλης.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι κεντρική σκέψη είναι να καταργηθούν οι . «Προτείνουμε για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να λαμβάνεται υπόψη η απόδοση στα τρία μαθήματα της Γ Λυκείου, η εξέταση στα οποία θα γίνεται με έναν τρόπο οργανωμένο από την πολιτεία.

Κι επειδή ακόμα είναι κοινωνικά αποδεκτός μόνο ο τρόπος των , διατηρούμε μεταβατικά αυτόν τον τρόπο κεντρικής οργάνωσης, προετοιμάζοντας παράλληλα το σχολείο και την κοινωνία για ένα άλλο σύστημα, στο οποίο η αξιοπιστία των ενδοσχολικών αξιολογήσεων δεν θα αμφισβητέιται», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει.

Ο Πρόεδρος ΙΕΠ για πανελλαδικές εξετάσεις: “Στόχος η ελεύθερη πρόσβαση στο πανεπιστήμιο”

«Μέχρι να το πετύχουμε αυτό – που εκτιμώ ότι χρειάζεται περίπου μια δεκαετία – θα συνεχίσουμε με τις εξετάσεις που θα συμπεριλαμβάνουν και εκείνες τύπου πανελλαδικών».

Σε ερώτηση αν το Ινστιτούτο έχει προτείνει τη διενέργεια ενδιάμεσων πανελλαδικών τον Ιανουάριο, ο Γεράσιμος Κουζέλης σημείωσε:

«Αυτό δεν περιλαμβάνεται στη δική μας πρόταση. Η λογική μας ήταν το απολυτήριο του Λυκείου να βαθμολογείται βάσει κυρίως της ενδοσχολικής και δευτερευόντως την κοινά κεντρικά οργανωμένη εξέταση. Αντιστρόφως, σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο ενδοσχολικός βαθμός να παίζει σαφώς μικρότερο ρόλο».

Ο Πρόεδρος ΙΕΠ για τα Θρησκευτικά την πρωινή προσευχή τον αγιασμό και τις εικόνες στις αίθουσες

Loading...
  • europalso

    ideascentral