Γαβρόγλου για ΔΟΕ και ΟΛΜΕ: Ας μην ερχόμαστε εδώ ως μονοσήμαντα τιμητές της Δημοκρατίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/10/2017 - 17:19 | Author: Newsroom

Το σχέδιο του Υπουργείου για τις Νέες Δομές Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου παρουσιάστηκε χθες σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Υπουργείου με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων .

Παρόντες στην ημερίδα ο τέως Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, βουλευτές μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Πρόεδρος του ΙΕΠ Γεράσιμος Κουζέλης, η καθηγήτρια Παιδαγωγικής, Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Σοφία Αυγητίδου, ο Πρόεδρος της Νίκος Παπαχρήστος, ο Πρόεδρος της Αθ. Κικινής, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων Γιώργος Αλεξανδράτος και διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πρόταση για τις Νέες Δομές Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου αποτελεί τη βάση του διαλόγου που αρχίζει. «Εμείς καταθέτουμε μία πρόταση και λέμε ότι με βάση αυτή την πρόταση συζητάμε. Προφανώς έχει πολλά στοιχεία με τα οποία πολλοί μπορεί να συμφωνούν. Θα υπάρχουν και κάποια στοιχεία διαφωνιών, τα οποία θα δούμε πώς και εάν μπορούν να ενσωματωθούν στην τελική μορφή» σημείωσε.

Ως προς τον διάλογο με τα κόμματα και τις ομοσπονδίες, ο Υπουργός απηύθυνε πρόσκληση συνεννόησης και ευρύτερης δυνατής συναίνεσης, σημειώνοντας ότι το διαχρονικό πρόβλημα για το τι συνιστά διάλογο ανάμεσα σε πολιτικές ηγεσίες και συνδικάτα, όπως και τις παθογένειες ετών, θα πρέπει αμφότεροι να τα δουν αυτοκριτικά. «Όταν μας κοινοποιήθηκε η απόφαση του ΣτΕ για τους Διευθυντές και ζητήσαμε τη γνώμη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και της ΟΛΜΕ ώστε να προχωρήσουμε στην απαραίτητη νομοθεσία, η μία είπε ότι αυτό δεν τους αφορά -εξάλλου δεν είναι και το πιο σημαντικό πράγμα!- και η δεύτερη δεν μας απάντησε», είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Ας μην ερχόμαστε εδώ ως, αν θέλετε, μονοσήμαντα τιμητές της Δημοκρατίας. Διότι όταν λέμε από μηδενική βάση, η απάντηση είναι ‘μα σε τι πάμε να συζητήσουμε;’. Όταν φέρνουμε κάτι πολύ επεξεργασμένο, η απάντηση είναι ότι είναι προσχηματικός ο διάλογος ‘γιατί τα έχετε αποφασίσει όλα’».

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral