Παιδιά και νυχτερινοί τρόμοι: Τι να προσέξω;

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 🕔24/01/2015 - 16:18 | Author: Newsroom

Οι νυχτερινοί τρόμοι είναι μια παροδική δυσλειτουργία του ύπνου στην παιδική ηλικία, η οποία όμως καταλαγιάζει όσο το παιδί μεγαλώνει. Λαμβάνουν χώρα 15 λεπτά με 1 ώρα μετά τον ύπνο.

Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου μέρος του εγκεφάλου δίνει την εντολή να γίνει η μετάβαση από το βαθύ στο ελαφρύ στάδιο του ύπνου, ενώ παράλληλα δίνεται και η εντολή να συνεχίσει το παιδί να κοιμάται γιατί είναι ακόμη κουρασμένο. Για τον λόγο αυτό δεν ανταποκρίνεται στις προσπάθειές σας να την ηρεμήσετε.

Δεν μπορείτε να σταματήσετε έναν νυχτερινό τρόμο, παρά μόνον να φροντίσετε το παιδί σας να είναι ασφαλές και να μην χτυπήσει κατά την διάρκεια ενός επεισοδίου. Το άγχος, η κούραση, η στεναχώρια και η έλλειψη ύπνου (διακεκομμένος, μη-ικανοποιητικός ύπνος) διατηρούν τους νυχτερινούς τρόμους μέσα στον χρόνο.

Παροτρύνετε λοιπόν την κόρη σας να κοιμάται τουλάχιστον 10 ώρες κάθε βράδυ καθώς και να την κινητοποιήσετε να μοιράζεται μαζί σας αυτά που την απασχολούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα οποία εσωτερικεύει δίχως να επεξεργάζεται.

Real.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral