Μπαξεβανάκης για τις εκδρομές στο Εξωτερικό: Γίνονταν μόνο για τα ξενύχτια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/01/2018 - 11:50 | Author: Newsroom

Ο υφυπουργός μιλώντας στον «Σκάι» και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Άννα Μπουσδούκου αναφορικά με τις στο είπε πως«Για το ζήτημα αυτό θα σας απαντήσει ο υπουργός Παιδείας και όχι εγώ».

Ο κύριος Μπαξεβανάκης πρόσθεσε ότι οι των μαθητών στο Εξωτερικό γίνονταν κυρίως για να ξενυχτούν τα παιδιά, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να δώσει πραγματικά, εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε αυτό το εγχείρημα.

«Θέλουμε να αλλάξουμε το πλάνο, έτσι ώστε να έχουν αυτές οι εκδρομές και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι εκδρομές στο Εξωτερικό, ωστόσο, οφείλω να πω ότι είναι πιο εκπαιδευτικές από ότι αυτές στο Εξωτερικό», είπε.

Νομοσχέδιο για το 30ωρο, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και αυτοαξιολόγηση

«Μέσα στους επόμενους μήνες, την Άνοιξη, ουσιαστικά μέχρι το καλοκαίρι θα είναι »καθαρό» το τοπίο. Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας μπορεί να αλλάξει πάλι, φυσικά. Ωστόσο, τα παιδιά θα γνωρίζουν έγκαιρα τις αλλαγές, με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι. Στις συζητήσεις με τους Θεσμούς υπήρχε η απαίτηση να αυξηθούν οι ώρες και η αξιολόγηση των δασκάλων. Και οι δύο αυτές απαιτήσεις αποκρούστηκαν», τόνισε ο .

«Αυτό που θέλουμε γενικότερα, είναι να απαλλάξουμε τις οικογένειες από μια μεγάλη δαπάνη και να κάνουμε τα σχολεία πιο προσιτά. Τα παιδιά πρέπει να αγαπήσουν ξανά το σχολείο, γιατί δεν θεωρούν ότι το σχολείο μπορεί σε κάποιες τάξεις να τους βοηθήσει. Μαγικό ραβδί αν υπήρχε θα το είχαν δημιουργήσει και οι προηγούμενοι και εμείς», ανέφερε.

Τι αλλάζει στα ταξίδια μαθητών στο εξωτερικό

Loading...
  • europalso

    ideascentral