ΕΛΜΕ Φθιώτιδας για τις Πανελλήνιες 2017: Να μην καταργηθούν εξεταστικά κέντρα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/04/2017 - 23:53 | Author: Χιώτης Λάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 01/05/2017 - 00:17

: Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στον ορισμό των εξεταστικών κέντρων για τις Πανελλήνιες εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ με απόφασή του στις 25/4/2017, μετά από τις εισηγήσεις των ΔΔΕ.

Δυστυχώς συνεχίζεται και φέτος η τακτική των προηγούμενων ετών, του ψαλιδίσματος των εξεταστικών κέντρων.  Έτσι, λίγο πριν τις εξετάσεις, καταργούνται πέντε ακόμη εξεταστικά κέντρα στο νομό μας (το ένα τρίτο του συνόλου!), προκαλώντας αναστάτωση στους μαθητές αφού τους αναγκάζουν να μετακινηθούν σε άλλα εξεταστικά κέντρα σε μια χρονική περίοδο που η ηρεμία και η καλή ψυχολογία είναι απαραίτητες.

Ταυτόχρονα δημιουργούν μέσα στην πόλη της Λαμίας υπερμεγέθη με ότι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει στην καλή διαχείρισή τους.

Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί ή παιδαγωγικοί λόγοι που να συνηγορούν στην απόφασή αυτή και προφανώς δεν είναι η μείωση των εξεταστικών κέντρων αυτό που διαφυλάσσει το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Η πολιτική που οδηγεί στις καταργήσεις αυτές, είναι η ίδια πολιτική που οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, στην κατάργηση υποστηρικτικών δομών, στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, στην κατάργηση της μείωσης του ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών, στις αλλαγές στη συγκρότηση των τμημάτων των Ξένων Γλωσσών και σε μια σειρά άλλα μέτρα που έπληξαν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Είναι η πολιτική της μείωσης του κόστους της Δημόσιας Εκπαίδευσης που ακολουθεί ευλαβικά και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η οποία εκπορεύεται από τις επιταγές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ.
Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην κατάργηση των εξεταστικών κέντρων και καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή διατηρώντας το ήρεμο κλίμα στη μαθητική κοινότητα και να εστιάσει την προσοχή του όχι στο να είναι βασιλικότερος του βασιλέα στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής αλλά στη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για την άψογη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Αλιμήσης                                    Τάσος Αρμυριώτης

Πανελλήνιες 2017: Ο ρόλος των γονιών για την επιτυχία

Πανελλήνιες 2017: αποζημίωση απασχολουμένων στις πανελλαδικές

Loading...
  • europalso

    ideascentral