Νέες Πανελλήνιες: Πότε θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά – Ο ρόλος του απολυτηρίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/03/2018 - 13:26 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

O Κ. Γαβρόγλου μιλώντας στο ρ/σ του ΑΠΕ ΜΠΕ αναφέρθηκε στο στα ΑΕΙ, τις εξετάσεις και αν μπορεί να υπάρξει μια ευρύτατη συναίνεση.  Ο κ. Γαβρόγλου υπενθύμισε ότι έχει ανακοινωθεί ο πυρήνας του αυτού, που είναι ότι το απολυτήριο πρέπει να παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και αναμένεται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2020. Είπε, ωστόσο, ότι «θα πρέπει να δούμε και πολλές λεπτομέρειες και κυρίως να κάνουμε τις απαραίτητες συζητήσεις».

«Ξέρετε υπάρχει και μία αδράνεια στην κοινωνία, η οποία έχει επενδύσει πάρα πολύ στον συγκεκριμένο τρόπο στα Πανεπιστήμια, ο οποίος είναι αδιάβλητος. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό σε μία χώρα που οι πολίτες δεν έχουν και πολύ εμπιστοσύνη στο αδιάβλητο των διαδικασιών, σε διάφορες κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, για να συμπληρώσει:

«Είναι αδιάβλητος, δεν είναι όμως αξιόπιστος εκπαιδευτικά. Ξέρετε ότι πάρα πολλά παιδιά μπαίνουν σε τμήματα που είναι η 30η τους επιλογή άλλων είναι η 58η επιλογή. Αυτό δεν είναι ένα πράγμα το οποίο μπορεί να συνεχιστεί με την έννοια ότι δεν μπορεί να έχεις βάλει διάφορες επιλογές και να πας να σπουδάσεις στην 30η ή στην 55η. Να φανταστείτε ότι μόνο το 30% σπουδάζει στα τμήματα που έχει βάλει, τα 10 πρώτα τμήματα που έχει βάλει στο .

Εδώ υπάρχει μία ανωμαλία γενικότερη, υπάρχει μία … ανωμαλία σε αυτό το . Να μην σας πω ότι μας κοστίζει 2 δισ. ευρώ στις ελληνικές οικογένειες, διάφορα άλλα ότι έχουμε κάνει ένα σύστημα σχολικό στο οποίο η Γ’ δεν υπάρχει. Είναι ανύπαρκτη η Γ΄ Λυκείου. Εντάξει, αυτά είναι παθογένειες που ένα καινούργιο σύστημα πρέπει σιγά σιγά να μπορεί να θεραπεύσει όλες αυτές τις παθογένειες, δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Και εμείς νομίζουμε ότι αν το παίξει τον σημαντικό ρόλο που πρέπει να παίζει ένα απολυτήριο, τότε σιγά σιγά το σχολείο θα ξαναπάρει τον ρόλο που πρέπει να έχει σε μία κοινωνία».

Γαβρόγλου: Πότε ανακοινώνεται ο ακριβής αριθμός και το νέο σύστημα προσλήψεων

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral