Σκουρλέτης: Σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού στην Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει η ΕΕΤΑΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/06/2017 - 17:59 | Author: Newsroom

Την υλοποίηση από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης () του μεγάλου έργου αναβάθμισης του επιχειρησιακού μοντέλου λειτουργίας των δήμων και περιφερειών, μέσω της απλούστευσης των διαδικασιών, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το ΔΣ της Εταιρείας στα γραφεία της.

Ο κ. Σκουρλέτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, χαρακτήρισε αυτό το έργο εμβληματικό για την Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για τη δημιουργία ενός ενιαίου και τυποποιημένου πλαισίου λειτουργίας σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας που είναι «γάγγραινα» για τους ΟΤΑ.

Στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην συμμετοχή της στην προσπάθεια που γίνεται για την επιμόρφωση του προσωπικού της Αυτοδιοίκησης, καθώς και τη συμμετοχή της στη σύνταξη σχεδίου δράσης, στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να προσφέρουν στην Αυτοδιοίκηση, όπως το Πράσινο Ταμείο, το , το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι οποιεσδήποτε αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης πρέπει να υποστηριχθούν επιχειρησιακά-οικονομικά για να μιλάμε για ουσιαστική ενίσχυση των .

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, Δημήτρης Καλογερόπουλος, μίλησε για τις δυνατότητες που έχει η Εταιρεία, επισημαίνοντας ότι διαθέτει την εμπειρία και αξιόλογο προσωπικό, προκειμένου να μπορέσει να συμβάλει στην προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, υπενθύμισε ότι η Εταιρεία είχε ενεργό ρόλο σε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις του παρελθόντος και αποτελεί προτεραιότητά της να αποτελεί τον θεσμικό σύμβουλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να υποστηριχθούν οι φορείς της Αυτοδιοίκησης για να ασκήσουν την αναπτυξιακή πολιτική τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral