ΟΑΕΔ: Παράταση αιτήσεων στο πρόγραμμα διατήρησης νέων θέσεων εργασίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/11/2018 - 16:13 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

– Παρατείνεται, μέχρι τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 23:59, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο «πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης», όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του (www.oaed.gr).

Εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και ιδιωτικές επιχειρήσεις πρόκειται να επιχορηγηθούν για νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή και μερικής απασχόλησης, που δημιούργησαν από 1/6/2017 έως 31/5/2018, σύμφωνα με την πρόσκληση του .

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα είναι υποχρεωμένες να διατηρήσουν τόσο τις επιχορηγούμενες όσο και τις μη επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας για χρονικό διάστημα ίσο με το εγκριθέν διάστημα επιχορήγησης, που είναι έως 15 μήνες.

Ωφελούμενα άτομα είναι πρώην άνεργοι, ηλικίας 18-66 ετών, οι οποίοι πληρούν προϋποθέσεις, όπως το να ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι (ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας) στο μητρώο ανέργων του κατά το δωδεκάμηνο που είχε προηγηθεί της πρόσληψής τους και δεν είχαν άλλη απασχόληση (εξαρτημένη ή μη) κατά την προηγούμενη ημέρα της ηλεκτρονικής αναγγελίας πρόσληψής τους.

Παράλληλα, προσελήφθησαν από τη δικαιούχο επιχείρηση την χρονική περίοδο από 1/6/2017 έως 31/5/2018. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του (www.oaed.gr).

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Αιτήσεις για 2.082 θέσεις

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα επιδόματα για όσους δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας

Loading...


  • europalso   ideascentral