ΕΦΚΑ: Χαράτσι σε 1,4 εκατ. ασφαλισμένους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/05/2017 - 12:10 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 04/05/2017 - 12:50

Oι τεράστιες επιβαρύνσεις που θα υποστούν 1.400.000 ελεύθεροι επαγγελματίας, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι ως αποτέλεσμα της δραματικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το insider.gr, στον βωμό της τόνωσης των εσόδων του , η κυβέρνηση συναίνεσε στις παράλογες απαιτήσεις του κουαρτέτου να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι ήδη στοχοποιημένες κατηγορίες ασφαλισμένων που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούσαν εδώ και αρκετό καιρό από την ελληνική πλευρά να αποδεχθεί την αύξηση της βάσης υπολογισμού των νέων , προκειμένου να υπολογίζονται στο εισόδημα μετά τις δαπάνες, αλλά πριν από τις ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου έτους.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως αν η εισφορά του 26,95% υπολογιστεί στο μεικτό εισόδημα (στα 1.000 ευρώ/μήνα) αντί του καθαρού (791,65 ευρώ), τότε θα προκύψει μια σημαντική αύξηση για τον ασφαλισμένο.

Υπενθυμίζεται πως η εισπραξιμότητα του ΕΦΚΑ απ΄τους ασφαλισμένους των δύο πρώην ταμείων ΟΑΕΕ και ΟΓΑ βρίσκεται στο ναδίρ, με βάση τα στοιχεία του πρώτου διμήνου του έτους. Αντίθετα το άλλο μεγάλο ταμείο των επιστημόνων το τέως ΕΤΑΑ έχει επιδείξει αξιοσημείωτες επιδόσεις, ειδικά στους τομείς του ΤΣΑΥ (ταμείο υγειονομικών) και του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ (ταμείο νομικών).

ΕΦΚΑ – Παράλληλη απασχόληση: Οι εισφορές

ΕΦΚΑ – Πληρωμή Μαρτίου: Διευκρινήσεις από τον διοικητή ΕΦΚΑ

Loading...
  • europalso

    ideascentral