Στις 13:15 θα σχολούν Ειδικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/06/2017 - 22:24 | Author: Newsroom

Μετατρέπονται σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια όλα τα σχολεία της ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, που λειτουργούσαν επί σειρά ετών υπό διαφορετικά θεσμικά πλαίσια.

Με τις ώρες λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Γενικής Αγωγής προσαρμόζονται τα ειδικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έτσι, τα Ειδικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά θα σχολούν 13:15 σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση, που δημοσιεύεται σήμερα σε ΦΕΚ.

Ακόμη, μετατρέπονται σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια όλα τα σχολεία της ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, που λειτουργούσαν επί σειρά ετών υπό διαφορετικά θεσμικά πλαίσια.

Καθορίζονται οι Τομείς και οι Ειδικότητες που δύναται να λειτουργήσουν σε κάθε σχολική μονάδα. Η φοίτηση στα σχολεία αυτά διαρκεί 4 χρόνια στο Γυμνάσιο και 4 χρόνια στο Λύκειο και εφαρμόζονται τα προγράμματα του γενικού Γυμνασίου και του εσπερινού ΕΠΑΛ, προσαρμοσμένα στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Στους απόφοιτους παρέχεται αντίστοιχη ακαδημαϊκή ισοτιμία και επαγγελματικά δικαιώματα.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral