Στήριξη σε προγράμματα της Ε.Ε. για 10.594 ερευνητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/04/2017 - 13:42 | Author: Newsroom

“Στρατηγικός μας στόχος είναι η στήριξη των νέων επιστημόνων, η αναστροφή του φαινομένου της φυγής τους από τη χώρα και η έμπρακτη υποστήριξη της καινοτομίας μέσα σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή συνθήκη που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση για τη νέα γενιά”

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, 2.815 ερευνητικές προτάσεις για χρηματοδότηση  υπεβλήθησαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2014-2020)..

Στην κατεύθυνση αυτή, μέσω και του Ελληνικού Ιδρύματος Ερευνας και Καινοτομίας, επιδιώκουμε να δώσουμε στους ερευνητές όλα τα “εργαλεία” ώστε να χαράξουν στη χώρα μας νέους δρόμους στην επιστήμη». Εκτιμάται ότι περίπου 450.000 Ελληνες έφυγαν από τη χώρα την περίοδο 2008-2016 για να αναζητήσουν εργασία σε άλλες χώρες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης δήλωσε ότι «δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να παραμείνουν στον τόπο και να αναπτύξουν την επιστημονική, ερευνητική και επιχειρηματική δραστηριότητα που αντιστοιχεί στο υψηλό επίπεδο σπουδών τους.

Συνολικά, για τη στήριξη της έρευνας και της σύνδεσής της με την παραγωγή, των νέων ερευνητών και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας θα διατεθούν από το υπουργείο Οικονομίας, μέσω του νέου ΕΣΠΑ αλλά και των σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων που αναπτύξαμε, πόροι άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ».

Υπουργείο Παιδείας: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για τα Θρησκευτικά

Loading...
  • europalso

    ideascentral