Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: “Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών μας”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/10/2017 - 08:35 | Author: Newsroom

Την ώρα που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πανελλαδικά και στο Ηράκλειο πρωτοστατούν για να αποκαλύψουν τι σημαίνει η απάτη της «δίκαιης» ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δεν αφήνει κανένα κλάδο εργαζομένων αλώβητο, που στηρίζεται στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στη διατήρηση του αντεργατικού πλαισίου όλου του προηγούμενου διαστήματος αλλά και στα μέτρα φωτιά που έχουν προνομοθετηθεί (νέα μείωση συντάξεων και αφορολόγητου για μετά το 2018) και τα άλλα που θα ακολουθήσουν με τον νέο προϋπολογισμό και την 3η αξιολόγηση (νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, νέος συνδικαλιστικός νόμος για να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία κ.α.)

Την ώρα που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποκαλύπτουν στα μάτια των συναδέλφων το Νέο Σχολείο, δηλαδή την αυτόνομη οικονομικά και παιδαγωγικά σχολική μονάδα, διαρκώς αξιολογούμενη, με εκπαιδευτικούς χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, με ελαστικές σχέσεις (νόμος για την κινητικότητα) και υποταγμένους στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση (νόμος για αξιολόγηση), με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ, του ΣΕΒ και του 3ου Μνημονίου,
Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει ένα Λύκειο εξεταστικό κέντρο, πιο ταξικό και ανταγωνιστικό, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με επέκταση της μαθητείας, με κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ (3ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου), με συγχωνεύσεις τμημάτων (5ο ΓΕΛ Ηρακλείου), υποβαθμίζοντας τη γενική και την ειδική αγωγή, χτυπώντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, σε σχολεία με σοβαρά ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής,
Την ώρα που οι δυνάμεις του νέου (ΣΥΝΕΚ) και παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΕΚ,ΔΑΚΕ) κάνουν πλάτες στην αντιλαϊκή πολιτική (χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η εκκωφαντική σιωπή της ΕΛΜΕ και η απουσία της με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ από το μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που διοργάνωσαν 56 σωματεία και άλλοι φορείς στο Ηράκλειο στις 21 Σεπτέμβρη κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στο κυβερνητικό «3ο αναπτυξιακό συνέδριο»),τα δεκανίκια του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού παρά τις όποιες αγωνιστικές τους κορώνες επιτίθενται στο ΠΑΜΕ για τη συνεπή στάση του. Αυτό όμως δε μας εκπλήσσει. Έχουν επιλέξει στρατόπεδο από καιρό: είναι αυτοί που καλλιεργούσαν προσδοκίες για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση κι εξακολουθούν να είναι ουρά και «αγωνιστικό» άλλοθι του 3 χρόνια μετά και ουρά της σοσιαλδημοκρατίας εν τέλει.
Από τη μία η Αριστερή Παρέμβαση που συμμαχεί με Εκπαιδευτική Προοπτική- ΠΕΚ-ΔΑΚΕ ώστε να αποκλειστεί εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης μέλος του ΔΣ και μάλιστα το μοναδικό από την επαρχία από τις διαδικασίες του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου. Τέτοια αγωνιστική και συναδελφική αλληλεγγύη! Δεν παραξενευόμαστε όμως από τη στάση τους. Είναι εκείνοι που προεκλογικά καλλιεργούσαν αυταπάτες και συνέβαλλαν να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και τώρα βγάζουν όλο το μένος τους στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που αταλάντευτα συνεχίζουν την αποκάλυψη της αντιλαϊκής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των νεροκουβαλητών της στο κίνημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συντονισμένη προσπάθεια Αριστερής Παρέμβασης και Αγωνιστικής Παρέμβασης να μην παρθεί απόφαση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ για συμμετοχή σε συλλαλητήριο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, που είχαν προτείνει 56 φορείς, κατά το αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης τον Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο!
Από την άλλη η Αγωνιστική Παρέμβαση, φτάνει στο σημείο να εγκαλεί το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται σε αυτό, επειδή δεν αθροίζονται με τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό των πλειοψηφιών της ΕΛΜΕ και του ΕΚΗ στην αθώωση και την υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Εκείνοι που συμπράττουν με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, που τον ξεπλένουν με τη συμπόρευσή τους καλλιεργώντας αυταπάτες στους συναδέλφους για δήθεν «εκπαιδευτικά μέτωπα» που θα βάλουν φραγμό στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που δεν εξαιρεί κανένα, μάς κατηγορούν γιατί κρατάμε αταλάντευτη στάση σύγκρουσης μαζί τους. Είναι φανερό πως όχι μόνο δεν αποτελούν δύναμη ανασύνταξης στο κίνημα αλλά η γραμμή πάλης που έχουν αποτελεί εμπόδιο σε αυτό το καθήκον και τυχοδιωκτισμό. Με καταμερισμό χτυπούν την Αγωνιστική Συσπείρωση και τη συμπόρευση των εκπαιδευτικών με τα ταξικά με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα. Γι` αυτό και δε συμβάλλουν ποτέ στη συμπόρευση με τα ταξικά συνδικάτα, ενώ παράλληλα μιλούν για «συλλογικότητες», βάζοντας εμπόδια στην οργάνωση των συναδέλφων στο σωματείο τους.
Όλους όμως αυτούς τους δήθεν αγωνιστές αλλά στην πράξη νεροκουβαλητές της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ το κίνημα πρέπει να τους κάνει στην άκρη. Ανασύνταξη του κινήματος και αντεπίθεση για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας, για την ανάκτηση των απωλειών μας δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο αν κάνουμε στην άκρη όχι μόνο τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό αλλά και τα στηρίγματά του. Αυτό το συμπέρασμα ας το λάβει υπόψη του κάθε καλοπροαίρετος εργαζόμενος που αγωνιά για το κίνημα, νιώθει ριζοσπάστης, που πάλεψε όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά τώρα νιώθει απογοητευμένος από τις δυνάμεις που εμπιστεύτηκε κι ακολούθησε.
Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα και οι δυνάμεις του στους εκπαιδευτικούς δεν καταθέτουν τα όπλα! Απέναντι σε όλους αυτούς που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους συναδέλφους και να καλλιεργήσουν την υποταγή θα δώσουμε την απάντησή μας συμβάλλοντας ακόμα πιο αποφασιστικά στην αγωνιστική οργάνωση των συναδέλφων μέσα σε κάθε σχολείο, στο σωματείο, στο δρόμο του αγώνα.
Για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, η μόνη διέξοδος και ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα, στη συμμαχία μας με τους γονείς, τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, στην ανυποχώρητη πάλη για να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να συμβάλουμε στην ανάκτηση των απωλειών, να γίνει η παιδεία υπόθεση συνολικά της εργατικής τάξης . Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
– Την Πέμπτη 26 Οκτώβρη 7μμ στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με τα ταξικά συνδικάτα να φωνάξουμε «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων»!
– Τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη 10:30πμ στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με τους μαθητές μας, μαζί με την ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), την Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης και τις Ενώσεις Γονέων του Νομού Ηρακλείου, την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων βγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη στάση εργασίας στις 30 Οκτωβρίου 11-2 και στην κινητοποίηση που θα γίνει στο Ηράκλειο.
Εκπαιδευτικοί – Μαθητές – Γονείς & Εργαζόμενοι διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, που στερούν από τη νέα γενιά οι κυβερνήσεις διαχρονικά, που θέλουν τους νέους ανθρώπους να ζουν και να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με υποκατώτατους μισθούς των 300 ευρώ.
Διεκδικούμε ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο.
Ο αγώνας είναι κοινός!
Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές!
Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές μια γροθιά μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια!
Όλοι στην κινητοποίηση στις 30 Οκτώβρη με συμμετοχή στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηράκλειο, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral