ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Το χρονοδιάγραμμα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/05/2017 - 14:36 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 11/05/2017 - 16:13

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: 100.000 δωρεάν θέσεις (μέσω voucher) θα υπάρχουν φέτος στους όλης της χώρας, έναντι 92.000 πέρυσι. Οι θέσεις αυτές αφορούν παιδιά ηλικίας έως 4 ετών.

Όπως ανέφερε στο ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” ο διευθύνων σύμβουλος της , Θόδωρος Γκοτσόπουλος, φέτος εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση του προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, ύψους 205 εκ. ευρώ, για την κάλυψη 100.000 παιδιών.
Η ανακοίνωση της έχει στόχο να προετοιμάσει τους γονείς, ώστε να είναι έτοιμοι, μόλις δημοσιευτεί η πρόσκληση, για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά με τα αναγκαία δικαιολογητικά για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία.

Οι προϋποθέσεις είναι τριών ειδών: τα οικονομικά δεδομένα, το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα,  η οικογενειακή κατάσταση του αιτούντος, αν μία μητέρα έχει ένα, δυο ή τρία παιδιά, και το εργασιακό προφίλ.

Τι πρέπει να ξέρετε για τα voucher στους βρεφονηπιακούς

Οι αιτήσεις, μόλις γίνει η προκήρυξη γύρω στις 20 Μαίου, θα διαρκέσουν 15 ημέρες και θα κατατίθενται ηλεκτρονικά, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Πέρυσι τα προσωρινά αποτελέσματα για τους είχαν βγεί λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου ενώ τα τελικά αποτελέσματα το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου

Φέτος σκοπός είναι να έχουν οι ωφελούμενες μητέρες το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο  να βρουν θέσεις για τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που επιθυμούν.
Σύμφωνα  όμως με την ανακοίνωση θα πρέπει να έχουν υποβάλει την φορολογική τους δήλωση, που αφορά στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2016 (από 1/1/2016 έως 31/12/2016) και να έχει εκδοθεί η Πράξη Προσδιορισμού Φόρου, προκειμένου να υπολογισθούν τα εισοδήματα.

Δεδομένης της προθεσμίας υποβολής φορολογικής δήλωσης που λήγει στο τέλος Ιουνίου. θα πρέπει οι ενδιαφερόμενες υποψήφιες ωφελούμενες να κάνουν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις ωστε να είναι εμπρόθεσμες στις αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ σύμφωνα με την ανακοίνωση ΕΕΤΑΑ

Θα πρέπει να προσέξουν δηλαδή οι υποψήφιες ωφελούμενες να μην εξαντλήσουν τις προθεσμίες της εφορίας για την φορολογική δήλωση αλλά τις προθεσμίες της ΕΕΤΑΑ που σύμφωνα με τον φετινό προγραμματισμό θα έχουν το χρονικό περιθώριο να κάνουν γρηγορότερα τον οικογενειακό προγραμματισμό και να επιλέξουν έγκαιρα τον Παιδικό σταθμό ΕΣΠΑ που τις εξυπηρετεί

Ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις αιτήσεις για τα voucher

Προκειμένου να είναι έγκυρη η αίτηση, πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά:

— Την πράξη προσδιορισμού φόρου, που σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση έτους 2016 (1/1/2016 – 31/12/2016).

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Πότε πρέπει οι γονείς να κάνουν φορολογική δήλωση

— Το προσωπικό ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, καθώς και τον ΑΜΚΑ των παιδιών τους για τα οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

Όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την συμμετοχή στο πρόγραμμα θα περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση που θα αναρτηθεί εντός του Μαΐου στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

ΕΕΤΑΑ: Ανακοίνωση για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2017 2018 στο eetaa.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral