“Βόμβα” για τις 3.559 μετατάξεις εκπαιδευτικών στην ΠΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/05/2017 - 14:00 | Author: Newsroom

Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δημιουργεί ανακατάξεις στην καθώς από το πόρισμά του προτείνεται να ανακληθούν οι  οι οποίες έγιναν κατά παράβαση διατάξεων

Το Σώμα Επιθερητών Δημόσιας Διοίκησης αναφέρει πως πρέπει να πραγματοποιηθεί ανάκληση των 3.559 υποχρεωτικών μετατάξεων που έγιναν το 2013 από τον τότε υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

Το Σώμα Επιθερητών Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι δεν καταρτίστηκε από την υπηρεσία αξιολογικός πίνακας κατάταξης, βάσει των μορίων των αιτηθέντων εκπαιδευτικών, αλλά δόθηκε από το Γραφείο Υπουργού αλφαβητικός πίνακας με τα ονόματα των προς μετάταξη εκπαιδευτικών, τόσο σε θέσεις εκπαιδευτικών Π/βάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και σε διοικητικές θέσεις. Σημειώνει ότι η υπουργική απόφαση  με την οποία μετατάχθηκαν 3.122 εκπαιδευτικοί, ως ατομική διοικητική πράξη, στερείται σαφούς, ειδικής, επαρκούς αιτιολογίας από την οποία να προκύπτει η συνδρομή των κατά νόμο προϋποθέσεων για την έκδοσή της (σύνταξη αξιολογικού πίνακα για την επιλογή των μετατασσόμενων), κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 17 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

Οι πλημμέλειες της διαδικασίας που επισημάνθηκαν στην παρούσα (παράλειψη σύνταξης πίνακα κατάταξης, άτυπη εισαγωγή κριτηρίου εντοπιότητας κλπ) είχαν ως συνέπεια τη δημιουργία αδιεξόδου, καθώς η Υπηρεσία αδυνατούσε να προβεί σε αντικειμενική εξέταση και κρίση επί των ενστάσεων, με αποτέλεσμα την έκδοση πλήθους μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων μετατάξεων, επίσης με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας, που αποσκοπούσαν στην ικανοποίηση αιτημάτων ενισταμένων.

Τί προκύπτει από τον έλεγχο των επιθερωρητών :

-Δεν τηρήθηκε η νομιμότητα σύμφωνα με όσα προέβλεπε η Υπουργική Απόφαση.

-Όλα έγιναν μέσα από το Γραφείο του υπουργού και δεν λήφθηκαν υπόψη οι εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

-Δεν υπήρξε πίνακας αξιολόγησης των αιτήσεων των εκπαιδευτικών

-Υπήρξαν 1700 εντάσεις

Oι επιθεωρητές στο πόρισμά τους εισηγούνται το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει όλες αυτές τις διοικητικές πράξεις.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral