Η ΟΙΕΛΕ ζητά συνάντηση με την «εκπαιδευτική τρόικα»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/05/2017 - 20:30 | Author: Newsroom

:Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών, την “εκπαιδευτική τρόικα” όπως λένε, ζητάνε οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, “μετά από την πρόσφατη κατάθεση του άρθρου 56 του Ν. 4472/2017 που αναθεωρεί αρνητικά κατά κύριο λόγο διατάξεις του Ν. 4415/2016”.

Η ΟΙΕΛΕ αναφέρεται και στη χθεσινή κατάθεση-απόσυρση τροπολογίας για την ιδιωτική εκπαίδευση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέροντας “πληροφορίες από έγκυρες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες εκπρόσωποι του Συνδέσμου των ιδιοκτητών (ΣΙΣ) είχαν συνεχείς διαβουλεύσεις με τα μέλη της «εκπαιδευτικής τρόικα», ακόμη και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου τα αιτήματά τους να καταστούν «εντολές» των θεσμών προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας”.

Η ΟΙΕΛΕ τονίζει: “Όπως έχουμε επισημάνει σε παλαιότερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας, τα μέλη της «εκπαιδευτικής τρόικα» είναι Έλληνες υπήκοοι και κάποιοι έχουν συγκεκριμένη σχέση με την ιδιωτική εκπαίδευση, γεγονός που εγείρει σοβαρό ζήτημα, πολιτικό, ηθικό και νομικό, αν από τις ενέργειες των εκπροσώπων των θεσμών (σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του ΣΙΣ) υπάρχει βλάβη του δημόσιου συμφέροντος προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ελπίζουμε οι εκπρόσωποι των θεσμών να δείξουν ανάλογη προθυμία να συναντήσουν και τους εκπροσώπους των εργαζόμενων για να μπορέσουν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, αλλά και η ελληνική κοινωνία να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι του τι πραγματικά σχεδιάζεται για την ιδιωτική εκπαίδευση”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες την τροποίηση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση ζήτησαν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία τους,

Η τροπολογία για τα πειθαρχικά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών όριζε ότι οι πειθαρχικές υποθέσεις παραμένουν υπό την εποπτεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με τη συμμετοχή αιρετών της ΟΙΕΛΕ χωρίς την εμπλοκή των ιδιοκτητών.

Το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε ότι η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπομένων πειθαρχικών ποινών, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπομένων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral