Βάσεις 2017: Εκτιμήσεις για Στρατιωτικές Σχολές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/05/2017 - 11:19 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 03/05/2017 - 17:29

Βάσεις 2017: Oι αυξομειώσεις στις θέσεις των υποψήφιων σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών στις προβλέπεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να φέρουν αύξηση στις βάσεις 2017.

Εκτιμήσεις για αύξηση  στις βάσεις 2017  Στρατιωτικής Ψυχολογίας αναμένεται να φέρει η μείωση των θέσεων των σπουδαστών από έξι πέρσι σε δύο φέτος. Ενδεικτικό είναι ότι πέρσι με στις πανελλήνιες η σχολή είχε βάση τα 19.043 μόρια. Πιθανή αύξηση στις θα φέρει και η μείωση κατά μία θέση στη Στρατιωτική Ιατρική, η οποία πέρσι έφτασε τα 19.088 μόρια, περισσότερα και από την Ιατρική Αθηνών.
Αντίθετα, αυξημένοι θα είναι οι φετινοί φοιτητές του Στρατολογικού και του Οικονομικού κατά 10 και 9 θέσεις αντίστοιχα, ενώ μεγαλύτερος κατά 5 σπουδαστές είναι ο αριθμός των θέσεων στη σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Μέχρι την Παρασκευή 19 Μαΐου θα πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν υποβάλει την αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, ενώ οι Ελληνες του εξωτερικού έχουν προθεσμία μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου. Δύο «πρωτιές» έχει η φετινή χρονιά για τους υποψηφίους καθώς για πρώτη φορά ανοίγει τις πύλες της η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), καθώς από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 παύει η εισαγωγή σπουδαστών στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών και τη Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων, οι οποίες τα τελευταία 2 χρόνια δεν δέχτηκαν φοιτητές. O κάθε υποψήφιος θα μπορεί στο να διαλέξει μία από τις τρεις νέες κατευθύνσεις: Τεχνολογικής Υποστήριξης, Επιχειρησιακής Υποστήριξης και Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης.

Η δεύτερη καινοτομία είναι ότι παρά την αναστάτωση από τις αλλαγές στις επαναληπτικές εξετάσεις, για τις Στρατιωτικές Σχολές δεν ισχύουν και δεν θα δεχτούν υποψήφιους από τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για τις Αστυνομικές Σχολές και τις ΑΕΝ, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων είναι προκαθορισμένος και το άνοιγμα έστω μίας θέσης συνδέεται με κρατική δαπάνη. Μικρότερες αυξομειώσεις στις θέσεις των υποψηφίων καταγράφονται στη Σχολή Ευελπίδων, με μείωση δύο θέσεων τόσο στα Οπλα όσο και στα Σώματα, και μείωση από μία θέση και στις δύο κατηγορίες στους Υποαξιωματικούς. Αυξημένη κατά οκτώ θέσεις είναι η Σχολή Ικάρων Ιπτάμενοι και μειωμένοι κατά 6 θέσεις οι μηχανικοί των Ικάρων. Δεκατρείς περισσότεροι θα είναι οι εισακτέοι στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Στρατού (Οπλα), ενώ αρκετά μειωμένες κατά 22 είναι οι θέσεις στους Μόνιμους Υπαξιωματικούς του Ναυτικού.

Ο διαγωνισμός για τις ανώτατες και ανώτερες στρατιωτικές σχολές

Loading...
  • europalso

    ideascentral