ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 3.000 ανέργους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/11/2018 - 16:25 | Author: Newsroom

| Αρχισε χθες η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος του που αφορά προσλήψεις συνολικά 3.000 ανέργων άνω των 45 ετών από τις περιοχές της Μάνδρας, του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας, στο πλαίσιο κατάρτισης Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης ανοιχτού τύπου.

Οπως δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Εργασίας Αθανάσιος Ηλιόπουλος και η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, αναλύοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες του κάθε ανέργου ξεχωριστά.

«Το πρόγραμμα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής προς τους αναζητούντες εργασία και εγκαινιάζει μια νέα στρατηγική προσέγγισης των επιχειρήσεων με απώτερο στόχο την αύξηση των κενών θέσεων εργασίας και την κάλυψή τους από τους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στο ΚΠΑ Ελευσίνας» σημείωσε η διοικήτρια του .

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι, ηλικίας 45 ετών και άνω, οι οποίοι βέβαια είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΚΠΑ2 Ελευσίνας, για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών.

Καραμεσίνη: Νέο μοντέλο Ενεργητικών Πολιτικών ΟΑΕΔ

Το πιλοτικό πρόγραμμα της Ελευσίνας στηρίζεται στο νέο μοντέλο Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης, το οποίο στοχεύει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, στη διασφάλιση της διαρκούς διαθεσιμότητας ενός κεντρικού μενού αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους ανέργους, με τη διαδικασία του Profiling – αξιολόγηση εργασιακής ετοιμότητας κάθε ωφελουμένου – και την κατάρτιση του Ατομικού Σχεδίου Δράσης, για την ομαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνεται σε στάδια. Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι οκτώ μήνες. Αρχικά οι άνεργοι θα ειδοποιούνται από το ΚΠΑ Ελευσίνας για να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά το νέο ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης εργασιακής ετοιμότητας (Profiling) και στη συνέχεια, σε ατομική συνεδρία με τον εργασιακό σύμβουλο ανέργων, θα καταρτίζουν από κοινού το Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Με την ολοκλήρωση της προαναφερθείσας διαδικασίας θα προτείνονται στον άνεργο δράσεις απασχόλησης και κατάρτισης, με κριτήρια τις εξατομικευμένες ανάγκες και τα προσόντα του. Την ίδια στιγμή, οι εργοδότες θα μπορούν να αναρτήσουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις εργασίας και τις προσφερόμενες θέσεις πρακτικής.

Σημειώνεται πως το ποσό επιχορήγησης ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελουμένου με ανώτερο όριο τα 700 ευρώ ανά μήνα ενώ μέσω του προγράμματος θα παρέχονται εναλλακτικές επιλογές χρόνου επιδότησης χωρίς δέσμευση.

Στην ανακοίνωση του τονίζεται πως ο σχεδιασμός του πιλοτικού προγράμματος στην Ελευσίνα υποστηρίχτηκε από τεχνική βοήθεια που παρείχε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS).

Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως το πιλοτικό πρόγραμμα της Ελευσίνας θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και άλλα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

ΟΑΕΔ: Πότε έρχεται νέο πρόγραμμα για προσλήψεις 6.000 ανέργων

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral