Τροπολογία για τα πειθαρχικά παραπτώματα εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/05/2017 - 11:42 | Author: Newsroom

Οι ποινές τους θα ανήκουν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, σύμφωνα με τη ρύθμιση που κατέθεσαν 28 βουλευτές

με την οποία αποσαφηνίζεται ότι οι ποινές για πειθαρχικά παραπτώματα σε ανήκουν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής. Σημειώνεται ότι στο νόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα ορίζεται ότι τα πειθαρχικά παραπτώματα ελέγχονται από επιτροπή που απαρτίζεται από πρωτοδίκες και έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ.

«Τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων», τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την τροπολογία υπογράφουν οι Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιώργος Ακριώτης, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτου, Άννα Βαγενά, Φωτεινή Βάκη, Γεωργία Γεννιά, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Κώστας Δουζίνας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νίκος Θηβαίος, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Χρυσούλα Κατσαβριά, Τάσος Κουράκης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ζωή Λιβανίου, Θανάσης Μιχελής, Θέμης Μουμουλίδης, Γιώργος Πάντζας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ριζούλης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη, Νίκος Φίλης.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral