Να αποσυρθεί και το τραγούδι «Γιορτή» από τα Θρησκευτικά ζητά ο Γιάννης Αγγελάκας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/06/2017 - 15:41 | Author: Newsroom

Σε μείζον θέμα έχει εξελιχθεί η απόφαση της Εκκλησίας να «κόψει» από τη διδακτική ύλη των Σαββόπουλο, Άσιμο και Ριάνα και η κόντρα με το υπουργείο Παιδείας που αρνείται ότι αποδέχθηκε την πρόταση της Εκκλησίας.

Οι αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο ήταν πολλές και ανάμεσα σε εκείνους που πήραν θέση για το ζήτημα ήταν ο Γιάννης Αγγελάκας, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να αποσύρει από τη διδακτέα ύλη και το τραγούδι «Γιορτή» που είχε πει με τις «Τρύπες», γιατί, όπως τόνισε, «δεν θέλει να συμμετέχει σε εκπαιδευτικά πονήματα εάν αυτά χρειάζονται την έγκριση οποιουδήποτε ιερατείου».

Συγκεκριμένα η επιστολή του Γιάννη Αγγελάκα αναφέρει: «Πριν από δύο μέρες παρακολούθησα λίγο καθυστερημένα από το διαδίκτυο μία απόκοσμη σουρεαλιστική εφιαλτική και θαρρείς θαμένη κάτω από τόνους ψυχοφάρμακα τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάννας απ’ όπου και ενημερώθηκα ότι και το τραγούδι μας ‘Γιορτή” συμπεριλαμβάνεται στα τραγούδια-στίχους κάποιου βιβλίου θρησκευτικών που θα διδάσκεται στα σχολεία.

Σήμερα διάβασα πως η «Συννεφούλα» του Διονύση Σαβόπουλου, ο “Μπαγάσας” του Άσιμου, κάποιες σοφές γελοιογραφείες, διηγήματα κ.α είχαν συμπεριληφθεί και αυτά στο εν λόγω βιβλίο και παρ’ολα αυτά κατόπιν επιθυμίας, άρα διαταγής, της Εκκλησίας κόπηκαν από την διδακτέα ύλη.

Θα ήθελα να ζητήσω από τον κύριο Υπουργό να αποσύρει από την διδακτέα ύλη και το τραγούδι μας “Γιορτή” (αν όντως υπάρχει τέτοια πρόταση). Δεν θέλω να συμμετέχω σε εκπαιδευτικά πονήματα εάν αυτά χρειάζονται την έγκριση οποιουδήποτε ιερατείου. Ακόμα κι αν με εγκρίνουν αυτοί, δεν τους εγκρίνω εγώ γι’ αυτόν τον ρόλο».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral