Πανελλήνιες 2018: Με αποχή στο 30% η αυλαία των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ στην Κ. Μακεδονία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/06/2018 - 09:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Χωρίς να αναφερθούν διαδικαστικά ή άλλα προβλήματα, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των των από σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών εξετάστηκαν οι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων με την αποχή να διαμορφώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στο 28%. Αντίστοιχα, η αποχή από της εξετάσεις υποψηφίων της Δ’ τάξης των εσπερινών στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, έφτασε στο 31% και στο 22% για τους φυσικώς αδύνατους μαθητές.

Φέτος, από την Κεντρική Μακεδονία, συμμετέχουν στις συνολικά 16.283 μαθητές από τα ΓΕΛ και 3.556 από τα ΕΠΑΛ. Ο αριθμός των Εξεταστικών Κέντρων είναι 159 για τα ΓΕΛ και 21 για τα ΕΠΑΛ, ενώ Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα λειτουργούν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για τα ΓΕΛ και για τα ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι της Γ’ τάξης των ημερησίων ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο κείμενο «Το ζώο που έγινε Θεός», του Γιουβάλ Νόα Χαράρι (Yuval Noah Harari), ενώ οι υποψήφιοι της Δ’ τάξης των Εσπερινών εξετάστηκαν σε θέμα που αφορούσε τη μόλυνση του περιβάλλοντος, μέσα από μία διασκευή του κειμένου «Απορρίμματα», του Κωστή Παπαγιώργη (Υπεραστικά, Καστανιώτης, 2014).

Η διαδικασία των εξετάσεων ξεκινάει στις 08:30 π.μ. τόσο για τους υποψηφίους των ημερήσιων, όσο και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ., ενώ η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο με το μάθημα γενικής παιδείας Νέα Ελληνική Γλώσσα. Τα θέματα των ανακοινώνονται καθημερινά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εξέτασης.

Πανελλήνιες 2018: Πως η Γεωργία νίκησε το «τέρας» του άγχους των εξετάσεων

Πανελλήνιες 2018: Αριθμός υποψηφίων και κατανομή εισακτέων

Πανελλήνιες 2018: Το 10 SOS που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι υποψήφιοι

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral