Σύλλογος Γονέων Ντόρτμουντ: Ψευδής και ανυπόστατη η καταγγελία για δασκάλα που ευνοήθηκε από “σπάσιμο” τάξης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/11/2017 - 16:21 | Author: Newsroom

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του :

Μετά την καταγγελία που έλαβε χώρα στην εφημερίδα Πρωτοθέμα, με τίτλο «Καταγγελία: Στο Ελληνικό σχολείο του Ντόρτμουντ «έσπασαν» στα δύο τάξη με εννιά μαθητές!», στις 24/11/2017, αισθανόμαστε την ευθύνη και υποχρέωση ως Σύλλογος Γονέων Δ.Σ Ντόρτμουντ να διατυπώσουμε τις θέσεις μας, προκειμένου να διαφωτίσουμε κάθε ενδιαφερόμενο και να συμβάλλουμε στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Χωρισμός τάξης δεν υφίσταται, αφού έτσι κι’ αλλιώς τα παιδιά ανήκουν σε διαφορετικές τάξεις. Υπήρξε μια προσωρινή περίοδος συνδιδασκαλίας των 2 πρώτων τάξεων, μέχρι το χρονικό σημείο της ανάληψης υπηρεσίας και του τελευταίου αποσπασμένου δασκάλου ΠΕ70, οπότε υλοποιήθηκε αυτόματα η προληφθείσα απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων περί κατανομής των τάξεων.

Η συγκεκριμένη δασκάλα που αφήνεται να εννοηθεί πως ευνοήθηκε, ανέλαβε υπηρεσία στο σχολείο μας στις 4 Οκτ. 2017, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόσπασής της. Μέχρι λίγο πριν την έναρξη των γιορτών του φθινοπώρου, της είχε ανατεθεί η συνδιδασκαλία της Γ’ και Δ’ τάξης. Μετά δε την άφιξη και του τελευταίου χρονικά δασκάλου, ο οποίος ανέλαβε τις τάξεις αυτές, συνέχισε με τη Β’ τάξη, σύμφωνα πάντα με τις προληφθείσες αποφάσεις του Συλλόγου διδασκόντων. Συνεπώς κατ’ ουδένα τρόπο δεν τεκμαίρεται πως η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός ήταν η αιτία «χωρισμού»  των 2 τάξεων, για να δημιουργηθεί θέση. Έτσι κι’ αλλιώς κατείχε θέση στο σχολείο μας.

Άλλωστε η Β΄τάξη είναι η συνέχεια της περυσινής Α’ τάξης που λειτουργούσε με 4 παιδάκια… Πέρυσι λοιπόν δεν υπήρχε πρόβλημα και ανακαλύφθηκε φέτος στο πρόσωπο της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού; Προς τι λοιπόν η στοχοποιημένη αυτή εκδήλωση «ευαισθησίας»; Ως γονέας καταρχήν, αλλά και ως πρόεδρος του Συλλόγου γονέων θα προτιμούσα να ενώσουμε τις φωνές μας στην κατεύθυνση της στελέχωσης με καθηγητές του Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής μας και όχι σε ανεδαφικές καταγγελίες…

Η κατανομή των τάξεων στους δασκάλους στηρίχτηκε πέραν των άλλων σε παιδαγωγικά κριτήρια, που προβλέπονται στο πρόσφατο Π.Δ 79/2017, άρθρο 11, παράγραφος 3, 4 και 12, τα οποία σημειωτέον διάκεινται ευνοϊκά στην αποφυγή συνδιδασκαλίας των δύο πρώτων τάξεων.

Τα υπονοούμενα για επιμίσθιο και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος θεωρούνται υποβολιμαία, αφού το επιμίσθιο δικαιούνται όλοι όσοι αποσπάστηκαν απο τον πίνακα αξιολόγησης και μοριοδότησης προς απόσπαση εκπαιδευτικών στο εξωτερικό. Η συγκεκριμένη δασκάλα, υπηρέτησε για τα 3 προηγούμενα χρόνια άνευ επιμισθίου, λόγω συζύγου μονίμου κατοίκου εξωτερικού και φέτος αναγκαστικά μη έχοντας άλλη επιλογή κατατάχθηκε στον βασικό πίνακα αξιολόγησης και μοριοδότησης προς απόσπαση στο εξωτερικό και μάλιστα σε πολύ υψηλή θέση, για την περιοχή του Συντονιστικού Γραφείου Βερολίνου (5η στη σειρά προτεραιότητας μεταξύ 31 υποψηφίων). Είναι δε αξιοσημείωτο πως αποσπάστηκαν τελικά άπαντες οι αιτούντες. Για τη συγκεκριμένη δε κυρία έχουν προβλεφθεί μόνο 2 έτη με επιμίσθιο, λόγω της τριετούς προϋπηρεσίας της και σε συνδυασμό με τις διατάξεις που απαγορεύουν την παραμονή στο εξωτερικό πέραν της πενταετίας.

Υπόψη πως η συγκεκριμένη δασκάλα είναι εγκυμονούσα σε προχωρημένη κύηση και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αιτηθεί την προβλεπόμενη άδεια κύησης. Είναι δε προς τιμήν της πως παρόλα τα προβλήματα και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει, ένεκα τόσο της εγκυμοσύνης, όσο και των συνεχών μετακινήσεων, αφού διανύει καθημερινά με Ι.Χ όχημα άνω των 100 χιλιομέτρων, συνεχίζει επιδεικνύοντας ενθουσιασμό στο έργο της, δημιουργώντας τις καλύτερες εντυπώσεις σ’ όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για το σχολείο μας. Καθόλου λοιπόν βολεμένη, όπως ισχυρίστηκε ο καταγγέλων, δε θα λέγαμε ότι είναι…

Θεωρούμε επίσης πως οι αχαρακτήριστες κρίσεις προς τον κ. Συντονιστή εκπαίδευσης, όπως: «Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ίχνος λογικής και διοικητικής ικανότητας από το συντονιστή  Βερολίνου κ. Σοφό», είναι πραγματικά πέραν πάσης λογικής και δεοντολογίας, αφού προσβάλλουν τόσο την προσωπικότητα, όσο και την εκπαιδευτική του συγκρότηση. Άλλωστε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τους Συλλόγους Γονέων, οφείλουμε να περιοριζόμαστε  στο ρόλο μας και να αποδεχόμαστε πως δεν έχουμε την εμπειρία και γνώση, αλλά ούτε και το δικαίωμα να υπεισερχόμεθα σε κρίσεις που άπτονται του εκπαιδευτικού έργου.

Θεωρούμε πως η βάναυση προσβολή και δυσφήμιση του κ. Συντονιστή εκπαίδευσης και της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού, προς το Υπουργείο Παιδείας και τον κ. υπουργό, καθώς και η ελαφρά τη καρδία δημοσιοποίηση μιας έωλης και άδικης καταγγελίας αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων, οι λόγοι της οποίας είναι πραγματικά άξιο να διερευνηθούν.

Εν κατακλείδι καλούμε τον υπεύθυνο της αναστάτωσης αυτής κ. Παπαδόπουλο Νικόλαο, γραμματέα του συλλόγου γονέων Λυκείων Ντύσσελντορφ, να αναλογισθεί το ατόπημα στο οποίο υπέπεσε και να ζητήσει εμπράκτως συγγνώμη για τη σύγχυση που δημιούργησε. Θέλουμε να τον διαβεβαιώσουμε πως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολύ καλύτερα τα τεκταινόμενα στο χώρο του σχολείου μας. Σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιείται να αυτοαναγορεύεται σε «Βασιλικότερο του Βασιλέως» και σε δημόσιο κατήγορο εκ του μακρόθεν… Έχουν γνώση οι φύλακες…

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος, Απ. Πουτουλούδης

Loading...
  • europalso

    ideascentral