Ομοσπονδία διοικητικού προσωπικού καταγγέλλει την πειθαρχική δίωξη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/12/2017 - 20:30 | Author: Newsroom

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πειθαρχική δίωξη μέλους του διοικητικού προσωπικού του Γεωπονικού για «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός κι εκτός υπηρεσίας» και για την «άσκηση κακόβουλης κριτικής απέναντι στην προϊσταμένη αρχή».

Η δίωξη ξεκίνησε από τον πρύτανη του Ιδρύματος, ο οποίος αποφάσισε να θέσει το θέμα και στη Σύγκλητο, όργανο που όπως σημειώνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι, δεν έχει τη σχετική αρμοδιότητα. Χτες, ο εργαζόμενος κλήθηκε σε απολογία ενώπιον της Συγκλήτου, που αποφάσισε να προχωρήσει η πειθαρχική διαδικασία, σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη.

Καταδικάζοντας την πειθαρχική δίωξη και ζητώντας την παύση της, το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «σε μια περίοδο που είτε είναι ήδη σε εφαρμογή είτε προετοιμάζονται μια σειρά αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις για τη δημόσια διοίκηση, όπως η “αξιολόγηση”, η δίωξη αυτή δεν μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί σαν μεμονωμένο γεγονός. Αλλωστε, τέτοια περιστατικά πληθαίνουν στους χώρους του Δημοσίου.

Οι πειθαρχικές διώξεις γίνονται σημαντικό εργαλείο στα χέρια των Διοικήσεων για να κρατούν τους εργαζόμενους στη γωνία, να εφαρμόζουν απρόσκοπτα την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική με σκυμμένο το κεφάλι», σημειώνεται στην απόφαση της ΟΔΠΤΕ.

Τον συνάδελφό τους στηρίζουν με ομόφωνη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης και με την παρουσία τους χτες, κατά τη συζήτηση στη Σύγκλητο, τα μέλη του Συλλόγου διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος, στον οποίο ο εργαζόμενος είναι πρόεδρος. Τη δίωξη καταδικάζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral