Μειωμένο ωράριο διδασκαλίας για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/09/2017 - 20:30 | Author: Newsroom

Tί προβλέπει το νομοσχέδιο  για τους νεοδιοριζόμενους

Νομοσχέδιο για την παιδαγωγική διδακτική επάρκεια των νέων εκπαιδευτικών αναμένεται να φέρει το προσεχές διάστημα το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και της δημοσιογράφου Νικολ. Τρίγκας.

 

Στις νέες ρυθμίσεις περιγράφονται οι διαδικασίες απόκτησης της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας μέσω των ΑΕΙ καθώς και οι δυνατότητες που θα έχουν οι κάτοχοι του πιστοποιητικού, όπως η συμμετοχή σε διαγωνισμούς για την πρόσληψη σε δημόσια σχολεία, η δυνατότητα διδασκαλίας σε φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και η αξιοποίηση του πιστοποιητικού για συνεργασία με φορείς της μη τυπικής ή και άτυπης εκπαίδευσης.

Θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και διατάξεις για τους νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικούς ως προς τον τομέα της επιμόρφωσης. Οι νέοι εκπαιδευτικοί θα έχουν μειωμένο ωράριο διδασκαλίας και θα συμμετέχουν υποχρεωτικά σε διαδικασίες επιμόρφωσης τον πρώτο χρόνο του διορισμού τους. Για την απόκτηση της επάρκειας θα απαιτούνται τόσο μαθήματα γνωστικού αντικειμένου όσο και μαθήματα με παιδαγωγικό και διδακτικό χαρακτήρα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral