“Αύριο μπορεί να γίνει το δικό σου πτυχίο αόρατο”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/03/2017 - 12:26 | Author: Newsroom

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ

Από την μια στιγμή στην άλλη το δικό μας πτυχίο γίνεται… αόρατο. Φοιτητές, τελειόφοιτοι και μελλοντικοί ειδικοί παιδαγωγοί κρίνονται “ανεπαρκείς” από μία τροπολογία να προσφέρουν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής τις γνώσεις που κατακτούν μέσα από θεωρητική και πρακτική φοίτηση 4 ετών.

Πολλοί από εμάς εκτός από την μελέτη επενδύουμε τον χρόνο μας ως εθελοντές σε συλλόγους, ενώσεις και σωματεία ΑΜΕΑ είτε ως εργαζόμενοι σε θειρνές κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ γιατί αγαπάμε τον χώρο αυτό.

Έπειτα από αυτά η κυβέρνηση αποφασίζει να μας θεωρήσει ανάξιους να διδάξουμε και να προσφέρουμε στην Ειδική Αγωγή.  Ασφαλώς, γίνονται αόρατα και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα που υποτίθεται ότι παρέχει κάθε βασικό πτυχίο.

Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο αδίστακτα αφαιρούν από εμάς αυτό το δικαίωμα, αλλά και από τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία αφαιρούν το δικαίωμα εκπαίδευσης από ειδικά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σαν να το «πήραν» πολύ αριστερά, τόσο πολύ που βρήκε σε τοίχο.  Στον επόμενο τοίχο όμως θα βρουν  εμάς τους “ανάξιους” φοιτητές, ειδικούς παιδαγωγούς, αναπληρωτές επί  15 χρόνια και η σύγκρουση θα είναι μετωπιαία.

Αμφισβητούνται όσα για τους υπόλοιπους κλάδους είναι αυτονόητα, διεκδικούμε τα αυτονόητα για την παιδεία.

Αύριο μπορεί να γίνει το δικό σου πτυχίο αόρατο

Φοιτήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Loading...
  • europalso

    ideascentral