Απαγορεύονται οι διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/11/2017 - 13:11 | Author: Newsroom

Ανακοίνωση από την Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων – Ως σωματείο υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα δημόσια δεν προσφέρονται για διαφήμιση και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών και γενικότερα για κερδοσκοπία από κανέναν. Το δημόσιο σχολείο έχει σκοπό την παροχή δημόσιας παιδείας και τα ιδιωτικά συμφέροντα δεν έχουν κανέναν χώρο μέσα σ αυτόν τον χώρο. Κάθε τέτοια προσπάθεια θα καταγγέλλεται άμεσα από το σωματείο.

Ως εκ τούτου παραθέτουμε και την σχετική νομοθεσία που είναι σαφής.

Κυκλοφορία βιβλίων, περιοδικών και εντύπων στα σχολεία

Απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο διάθεση βοηθητικών βιβλίων, περιοδικών, εντύπων κτλ στο χώρο του σχολείου(κτίριο προαύλιο και είσοδοι) Απαγορεύεται η είσοδος ιδιωτών στους χώρους του σχολείου για τη σύσταση, πώληση, δωρεάν διανομή ή και για διαφήμιση κάθε είδους εντύπου.

Φ12/410/Γ1/1459/09-12-1993, ΥΠΕΠΘ

Φ12/410/Γ1/1459/09-12-1993, ΥΠΕΠΘ

ΘΕΜΑ: “Κυκλοφορία βιβλίων, περιοδικών και εντύπων στα σχολεία”

Με αφορμή ερωτήματα αλλά και καταγγελίες που φθάνουν καθημερινά στο ΥΠΕΠΘ, σχετικά με την κυκλοφορία βιβλίων, περιοδικών και εντύπων στο χώρο των σχολείων, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
1. Δεν επιτρέπεται η σύσταση ή με οποιοδήποτε τρόπο διάθεση από τους εκπαιδευτικούς για λογαριασμό τους ή για λογαριασμό άλλων, βοηθητικών βιβλίων, περιοδικών, εντύπων κ.τ.λ. Ως χώρος του σχολείου νοείται όχι μόνο αυτός του κτιρίου αλλά και του προαυλίου και των εισόδων αυτού.
2. Οι διάφορες θετικές απαντήσεις που δίνονται από το ΥΠΕΠΘ σε συγγραφείς βιβλίων ή άλλων εντύπων, αφορούν την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να συμπεριλάβει το βιβλίο του στον κατάλογο για τις βιβλιοθήκες των σχολείων σύμφωνα με το άρθρο 43 του Ν. 1566/85 και δεν είναι έγκριση κυκλοφορίας και διάθεσής τους.
3. Απαγορεύεται η είσοδος ιδιωτών στο χώρο του σχολείου για τη σύσταση, πώληση, δωρεάν διανομή ή και για διαφήμιση κάθε είδους εντύπου.
4. Κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται σ` αυτά που καθορίζονται παραπάνω καταργείται.

Απαγόρευση εισόδου στα σχολεία

Δεν επιτρέπεται να επισκέπτεται το σχολείο κανένα πρόσωπο που δεν έχει άμεση σχέση με τη διεξαγωγή των εργασιών ή την προαγωγή του έργου του σχολείου, χωρίς εξουσιοδότηση από τον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης. Γονείς και κηδεμόνες μπορούν να επισκέπτονται το σχολείο κατά τον καθορισμένο χρόνο. Άλλες επισκέψεις μπορούν να γίνονται ύστερα από σχετική άδεια που δίνεται από τον διευθυντή του σχολείου. Η είσοδος στο σχολείο δεν επιτρέπεται για διαφήμιση ή πώληση προϊόντων ή προσφορά υπηρεσιών ή για διεξαγωγή εργασίας που δεν αφορά τη λειτουργία του.

Loading...
  • europalso

    ideascentral