Πανεπιστήμιο Θράκης: Σεπτέμβριο η καταβολή του στεγαστικού επιδόματος 2015-2016 των φοιτητών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/07/2017 - 18:11 | Author: Newsroom

Διέξοδος διαφαίνεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στο θέμα της μη καταβολής του των , το οποίου εκκρεμεί η καταβολή από το έτος 2015-2016 και αφορά 2.300 αιτήσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς δεν έχει γίνει η εκκαθάριση από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη επί των Οικονομικών Θεμάτων του ΔΠΘ, Φώτιος Μάρης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η αρμοδιότητα της εκκαθάρισης που ανήκε μέχρι τις 17-02-2017, στο Υπουργείο Παιδείας, δόθηκε στα Ελληνικά Πανεπιστήμια μόλις τον περασμένο Μάϊο, με την εκκρεμότητα των 15.00 αιτήσεων πανελλαδικά.

Το Δημοκρίτειο μέχρι αυτήν την ώρα μη έχοντας την τεχνογνωσία, αλλά και το κατάλληλο προσωπικό, έχει προχωρήσει στην εκκαθάριση περίπου 200 αιτήσεων των φοιτητών του. Ωστόσο από το υπουργείο Παιδείας, δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα διατεθεί και το κατάλληλο προσωπικό.
«Μαζί με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που θα κάνουμε την εκκαθάριση των υπόλοιπων αιτήσεων, συν το γεγονός πως θα πρέπει να γίνει αναμόρφωση και εκ νέου έγκριση του προϋπολογισμού του πανεπιστημίου, πιστεύουμε πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε έναν ικανό αριθμό αιτήσεων των φοιτητών για το στεγαστικό επίδομα, που φτάνει τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, οπότε πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 2.300.000 ευρώ-2εκ και 300 χιλιάδες ευρώ-«, υπογράμμισε ο κ. Μάρης.

Επι πλέον πρόσθεσε πως πρόκειται να ψηφισθεί από το υπουργείο Παιδείας η ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα δέχεται πλέον τις αιτήσεις για το έτος 2016-2017, γεγονός που θα εγγυάται την πιο γρήγορη και άμεση καταβολή του στεγαστικού επιδόματος στους φοιτητές.

Εξ άλλου ο κ. Μάρης στάθηκε και στο τρέχον έργο του Δημοκριτείου, όπου υπάρχει πια εντολή δημοπράτησης για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων της Ιατρικής Σχολής στην Αλεξ-πολη, από το ΠΕΠ ΑΜ-Θ, ύψους 12 εκ ευρώ. Επίσης ανέφερε και την δημοπράτηση του έργου της μεταφοράς όλων των Σχολών του Δημοκριτείου από την πόλη της Κομοτηνής, στην Πανεπιστημιούπολη, ένα έργο ύψους 56 εκ ευρώ.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral