Σέρρες: Λιγότερα προσφυγόπουλα στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/10/2017 - 18:35 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Μικρότερος συγκριτικά με την περασμένη άνοιξη αναμένεται να είναι ο αριθμός των , που οσονούπω θα φοιτήσουν σε σχολεία της πόλης των Σερρών.

Σύμφωνα με τον Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων Σερρών KώσταTζήκα, είναι θέμα ημερών η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και για τα παιδιά που φιλοξενούνται στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Σερρών και μάλιστα έχουν προταθεί οι ίδιες σχολικές μονάδες που λειτούργησαν και την προηγούμενη σχολική χρονιά ως Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων ().

«Η νέα σχολική χρονιά ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες. Το καθεστώς για το δημοτικό και το γυμνάσιο θα είναι ίδιο με πέρυσι στο λύκειο θα έχουμε φοίτηση των παιδιών σε τάξεις υποδοχής σε πρωινά λύκεια . Το νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει εντός της Δομής Φιλοξενίας σε πιστοποιημένα για εκπαιδευτική χρήση κοντέινερ του Υπουργείου Παιδείας» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Τζήκας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε: 74 παιδιά θα φοιτήσουν στο δημοτικά,32 στο γυμνάσιο,34 στο λύκειο και 21 στο νηπιαγωγείο. Ο μειωμένος αριθμός μαθητών οφείλεται στην αποχώρηση προσφύγων από τη Δομή Φιλοξενίας, που έφυγαν είτε με τη διαδικασία μετεγκατάστασης , είτε επανένωσης οικογενειών προσφύγων στο εξωτερικό.

 

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral