ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ευβοίας: Κάλεσμα σε συγκέντρωση με αφορμή την επίσκεψη του Υφ. Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/11/2017 - 15:31 | Author: Newsroom

ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ευβοίας – Καλούμε τους συνάδελφους και συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς, τους μαθητές μας και τους γονείς τους, στη συγκέντρωση που καλούν σωματεία και φορείς, τη Δευτέρα 27/11 στις 6μμ, στο παλιό Δημαρχείο Αβάντων 50, με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Μπαξεβανάκη στη Χαλκίδα.

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η «κανονικότητα» που προσπαθεί το Υπουργείο και η κυβέρνηση να περάσουν, μεταφράζεται σε κενά κι ελλείψεις προσωπικού, σε καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων, σε ελλείψεις μεταφοράς μαθητών, υποδομών και εξοπλισμού κ.ά., όλα συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η τωρινή υπηρετούν.

Μετά την επίσκεψη κλιμακίου του ΟΟΣΑ στην Εύβοια σειρά έχει ο Υφυπουργός. Προωθούν την αυτονομία και αυτοδιάθεση της σχολικής μονάδας υπηρετώντας τη κερδοφορία του κεφαλαίου. Οι στόχοι της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δεν είναι η αναβάθμιση του σχολείου και η βελτίωση της εκπαίδευσης, όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο, αλλά να προωθηθούν πιο γρήγορα  οι περικοπές και η «εξοικονόμηση» δαπανών, οι αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου, στη βάση των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ (βλ. νέο Λύκειο).  Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει νέο συνδικαλιστικό νόμο όπου θα  βάζει νέα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και στην ανάπτυξη των αγώνων.

Είναι ψέμα το επιχείρημα που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ, ότι τα δύσκολα πέρασαν, είναι πίσω. Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει τα παραμύθια της “δίκαιης ανάπτυξης”. Η ανάπτυξή τους, οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας, η κερδοφορία, η επιχειρηματικότητα, που όλοι μαζί στηρίζουν, προϋποθέτει όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο σε ισχύ και νέα αντιλαϊκά μέτρα για πολλά χρόνια ακόμα! 

Μόνο η πάλη των εργαζομένων μπορεί να βάλει φρένο,

να αντιστρέψει την κατάσταση.

Δίνουμε αγωνιστικό παρόν μαζί με σωματεία και φορείς της Χαλκίδας,

τη Δευτέρα 27/11 στις 6μμ στο παλιό Δημαρχείο Αβάντων 50

Loading...
  • europalso

    ideascentral