• Μπαξεβανάκης: Oρισμένοι ανώτατοι δικαστές έχουν μια ιδιόμορφη άποψη περί δημοκρατίας

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/05/2017 - 20:03 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

  “Είναι προφανές, ότι ορισμένοι ανώτατοι δικαστές έχουν μια ιδιόμορφη άποψη περί δημοκρατίας, αλλά η διοίκηση οφείλει να σεβαστεί αυτή την άποψη όσο και αν διαφωνούν απολύτως με αυτή την απόφαση, άλλωστε και οι κρίνοντες κρίνονται”

  Μύδρους εναντίον του εξαπέλυσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Παιδείας από το βήμα της βουλής,σύμφωνα με την avgi.gr, για την ακυρωτική απόφαση εναντίον του νόμου “Μπαλτά-Κουράκη” (Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος για την επιλογή διευθυντών).

  Η απόφαση οδήγησε στην αναθεώρηση του πλαισίου, με νέο νόμο του Κ. Γαβρόγλου.

  “Είναι προφανές, ότι ορισμένοι ανώτατοι δικαστές έχουν μια ιδιόμορφη άποψη περί δημοκρατίας, αλλά η διοίκηση οφείλει να σεβαστεί αυτή την άποψη όσο και αν διαφωνούν απολύτως με αυτή την απόφαση, άλλωστε και οι κρίνοντες κρίνονται” είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Παιδείας.

  “Ενώ οφείλουμε να σεβαστούμε και σεβόμαστε την απόφαση του ΣτΕ, είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, η γνώμη των εκπαιδευτικών να εξακολουθήσει να διατυπώνεται, όχι, βεβαίως, πια ως μοριοδοτούμενο κριτήριο, αλλά ως ένα κριτήριο που το Συμβούλιο Επιλογής θα λαμβάνει υπόψη του”, είπε ο Δ. Μπαξεβανάκης.

  Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νόμο Γαβρόγλου θα διατυπώνεται η γνώμη των εκπαιδευτικών.

  Loading...