Χωρίς Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 5.000 φοιτητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/04/2017 - 11:53 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 26/04/2017 - 12:23

5.000 φοιτητές που δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής το των 1 000 ευρώ παρά το γεγονός ότι το ακαδημαϊκό έτος κοντεύει να φτάσει στο τέλος του.

Στον νόμο για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή υπάρχει διάταξη που μεταβιβάζει στα ΑΕΙ τόσο την εκκαθάριση των αιτήσεων για το όσο και την ενταλματοποίηση της σχετικής δαπάνης εφόσον το ΥΠΠΕΘ πιστώσει τα απαραίτητα κονδύλια με τα ιδρύματα να αρνούνται να αναλάβουν αυτήν την ευθύνη επικαλούμενα αδυναμία και αφήνοντας ξεκρέμαστους συνολικά 4.750 δικαιούχους.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργειο Παιδείας Γιάννης Παντής σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει ότι το ζήτημα είναι καθαρά γραφειοκρατικό και ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα έχει συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας που απαρτίζεται από υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς και υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.

Η ομάδα είναι επιφορτισμένη να ελέγξει τις αιτήσεις των δικαιούχων που δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής το και να έχει βρει λύση στο πρόβλημα το αργότερο σε ένα μήνα. Μάλιστα τόνισε ότι για την επόμενη χρονιά έχει σχεδιαστεί η λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα κατατίθενται οι αιτήσεις για το επίδομα προκειμένου η διαδικασία να γίνεται πιο γρήγορα.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ενημέρωσε τις διοικήσεις των ΑΕΙ της χώρας σχετικά με τη δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε μέσω διεύρυνσης ενίσχυσης δομών είτε μέσω άλλων ενεργειών που θα επιλεγούν με στόχο την αύξηση του ποσοστού έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης μέσω του οποίου διατίθεται το ποσό των 21 εκατ ευρώ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

ΙΚΥ – Φοιτητικό επίδομα: Εως 28/4 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις – Συχνές ερωτήσεις

Πότε θα δοθεί το φοιτητικό κουπόνι δωρεάν Internet – Δικαιούχοι

Loading...
  • europalso

    ideascentral