Το «αλάνθαστο» της Δ.Ε.Π.Π.Σ. Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων του Υπουργείου Παιδείας!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/05/2017 - 00:13 | Author: Newsroom

Είμαι ένας από τους 80 γονιούς, που την «πάτησαν» με την ηλεκτρονική εφαρμογή της Δ.Ε.Π.Π.Σ. για την αίτηση στα Πρότυπα & Πειραματικά Σχολεία.

Στην πλατφόρμα, στο στάδιο της καταχώρησης της αίτησης, στο σημείο της λίστας επιλογής του σχολείου, η υπηρεσία λανθασμένα περιλαμβάνει το 1/Θ πειραματικό ΔΣ Παν. Αθηνών (Μαράσλειο),
το οποίο δεν έχει κενές θέσεις και άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει στη λίστα επιλογής.
Έτσι ο αιτών είναι εύκολο να μπερδευτεί κατά την επιλογή του σχολείου και να βάλει το
1/Θ πειραματικό ΔΣ Παν. Αθηνών (Μαράσλειο) αντί του
1ου 12/Θ πειραματικού Δ.Σ ΠΑΝ. Αθηνών (Μαράσλειο).

Σιγά το λάθος θα λέγατε με την πρώτη ματιά, αλλά η Διοικούσα αρχή του Δ.Ε.Π.Π.Σ. δε συγχωρεί τέτοια λάθη και ελαφρά τη καρδία, απέρριψε 80 αιτήσεις παιδιών, που οι γονείς τους την «πάτησαν» με την παγίδα της πλατφόρμας.

Το αποτέλεσμα είναι, να εξαιρεθούν 80 παιδάκια από την διαδικασία κλήρωσης. Και ποιο το όφελος ; Για το Μαράσλειο έχουν υποβληθεί πάνω από 600 αιτήσεις για 50 κενά. Αν θα ήταν 680, ποιο είναι το πρόβλημα της αρχής ;

Όλες αυτές οι αιτήσεις, σύμφωνα με τα λεγόμενα, της αρχής, αλλά και του σχολείου, ήταν έγκαιρα καταχωρημένες (πριν τις 19/05), αλλά η ενημέρωση για λάθος καταχώρηση ξεκίνησε από τις 22/05, που πλέον ήταν αργά για διόρθωση από τον κάθε χρήστη. Το επόμενο βήμα ήταν τόσο το ίδιο το σχολείο, όσο και οι γονείς να αιτηθούν στη Δ.Ε.Π.Π.Σ. για διόρθωση, αλλά η Διοικούσα αρχή του Δ.Ε.Π.Π.Σ., βρήκε την ευκαιρία για ένα «ξεσκαρτάρισμα», όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά στο τηλέφωνο.

Διερωτώμαι αν το λάθος των γονέων προέκυψε από ελλιπή ενημέρωση της αρχής Δ.Ε.Π.Π.Σ., που δεν αφαίρεσε ή τόνισε ή φρόντισε να ενημερώσει έγκαιρα (ως 19/05) μία δική του λανθασμένη δυνατότητα επιλογής στην πλατφόρμα.

Έτσι, καθώς δεν αποτελεί μόνο σφάλμα των γονέων, αλλά και της αρχής που λανθασμένα περιλαμβάνει σχολεία άνευ θέσεων, στην πλατφόρμα της, αιτήθηκα στη ΔΕΠΠΣ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί το παραπάνω λάθος και να γίνει αποδεκτή η αίτηση τόσων γονέων.

Άλλωστε, τόσο τα μηχανήματα, όσο και οι ιστοσελίδες έχουν φτιαχτεί από ανθρώπους, που σίγουρα δεν είναι αλάνθαστοι. Αντίστοιχα η αίτηση δεν είναι τυπικά σωστή, διότι κρύβει παγίδες. Μία τέτοια αρχή που ξεκινά με «λάθη» και παραπλανητικά στοιχεία στην πλατφόρμα των αιτήσεων, πως κρίνει τόσο αυστηρά τους γονείς που «υπέπεσαν στο αμάρτημα» την λανθασμένης συμπλήρωσης ;

Δε σας κοστίζει σε κανένα μία ευκαιρία σε ένα παιδάκι που θα δοκιμάσει την τύχη του στην κλήρωση στις 31/05 για να πάει στο σχολείο.

Καλή πράξη θεωρείται. Από άνθρωπο προς άνθρωπο!
Αναγνώστρια

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral