Τέλη Ιουνίου έρχονται οι ρυθμίσεις για το νέο Λύκειο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/04/2017 - 09:34 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 27/04/2017 - 09:41

«Μιλάμε για ριζική αναμόρφωση και αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του , που είναι εξαιρετικά προβληματικές. Θέλουμε σε τρία χρόνια να μπαίνει κανείς με το βαθμό του απολυτηρίου, δίχως άγχος, έχοντας αποκτήσει σοβαρές γνώσεις από το Λύκειο.

Προχωράμε σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπ. Παιδείας…

Στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι ρυθμίσεις για το , με το σχέδιο της κυβέρνησης να περιλαμβάνει την κατάργηση των , αλλά και σημαντικές αλλαγές που αφορούν τη λειτουργία των μεταπτυχιακών, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Επιπλέον, ο υπουργός σημείωσε ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την επιλογή προσωπικού για τις πρώτες 500 θέσεις, από τις 1.000 συνολικά, που προορίζονται να στελεχώσουν τα ΑΕΙ της χώρας. «Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τις 500 θέσεις στα περισσότερα τμήματα και ελπίζω σύντομα να ολοκληρωθεί σε όλα η διαδικασία» είπε και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε «στη φάση που αρχίζει ο προσδιορισμός του περιεχομένου της προκήρυξης για τις επόμενες 500».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο υπουργός και στο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει τη λειτουργία των μεταπτυχιακών. Χαρακτήρισε «σημαντικές» τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου και αναφέρει ότι είναι αποτέλεσμα «πρωτόγνωρων διαδικασιών διαβούλευσης».

Σε αυτό το πλαίσιο, συναντήσεις έχει αυτή την εβδομάδα με την ΠΟΣΔΕΠ, τους εκπροσώπους των διδασκόντων στα ΤΕΙ, καθώς και με τους κοσμήτορες των πανεπιστημίων και ΤΕΙ. «Στόχος μας, είναι, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αφότου ενσωματωθούν οι ρυθμίσεις, 1 ή 2 Μαΐου, να τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, ώστε να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου» επισήμανε ο Κ. Γαβρόγλου.

avgi.gr

Νέο σύστημα εισαγωγής: Με το απολυτήριο Λυκείου στο πανεπιστήμιο

Πανελλαδικές εξετάσεις: O Γαβρόγλου για την κατάργηση των Πανελληνίων

Loading...
  • europalso

    ideascentral