ΚΑΡΑΚΟΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 6, ΚΕΝΑ-ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/04/2017 - 18:35 | Author: Newsroom

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΛΙΔΗΣ

Στις 24/4/2017, ημέρα Δευτέρα, τοΠΥΣΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣσυνήλθε

σε τακτική συνεδρίαση στο γραφείο της Διευθύντριας Δ.Ε. Ροδόπης.

Στη συνεδρίαση, στην οποία ήταν παρόντα τρία τακτικά μέλη (Κοσμίδου, Σακελλίων, Καρακολίδης) και δύο αναπληρωματικά (Σουλιώτη, Βασιλειάδης) συζητήθηκε το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

Προσδιορισμός κενών θέσεων και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης για το σχολικό έτος 2017-18

Το Συμβούλιο για το θέμα της ημερήσιας διάταξης κατά τη συνεδρίασή του επικύρωσε τον παρακάτω πίνακα κενών και πλεονασμάτων, μειοψηφούντων των αιρετών (Βασιλειάδης, Καρακολίδης).

Δεν υπογράψαμε τα πρακτικά, όχι γιατί διαφωνήσαμε με τα στοιχεία και τη διαδικασία εξαγωγής των κενών-πλεονασμάτων, αλλά γιατί δεν θέλαμε να νομιμοποιήσουμε μια απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου, στην οποία λείπει η εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ. Έτσι προέκυψε η εντελώς πλασματική εικόνα που υπάρχει παρακάτω, σύμφωνα με την οποία π.χ το πλεόνασμα των πληροφορικών είναι 21, ενώ φέτος η Διεύθυνση Ροδόπης προσέλαβε κι έναν αναπληρωτή. Ή στην ειδικότητα των Κοινωνιολόγων και Οικονομολόγων δεν υπάρχει κενό, ενώ στην ειδικότητα των Νομικών υπάρχει πλεόνασμα (και οι τρεις αυτές ειδικότητες είναι ομαδοποιημένες), τη στιγμή που ο τελευταίος αναπληρωτής ΠΕ09 προσελήφθη τον Φεβρουάριο. Επίσης, στο Ειδικό Σχολείο όπου οι οργανικές είναι ιδρυμένες με ΦΕΚ καταγράφηκαν παντού πλεονάσματα (!).

Όταν, λοιπόν, δεν υπάρχει «εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ», όπως υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, η οποία θα υπολόγιζε στελέχη της εκπαίδευσης με ελλιπές ωράριο, αδειούχους, αποσπασμένους κ.τ.λ., οι αριθμοί θα ευημερούν, αλλά καθηγητές στα σχολεία δεν θα υπάρχουν.

Η τελευταία αυτή ρύθμιση με την απάλειψη της «εκτίμησης ΠΥΣΔΕ» έρχεται να προστεθεί σε όλες αυτές τις ρυθμίσεις που αποψίλωσαν την εκπαίδευση από το εκπαιδευτικό προσωπικό (αύξηση ωραρίου, περικοπές ωρών και μαθημάτων, μεγάλα τμήματα 27+, όροι λειτουργίας Ομάδων Προσανατολισμού κ.τ.λ.) με χαριστική βολή την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ώστε φέτος να μην έχουμε καμία αυτοδίκαιη απόλυση (αφού αυτή γίνεται στα 67), η οποία θα υπολογιζόταν στα κενά.

Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι όλος αυτός ο υπολογισμός κενών-πλεονασμάτων γίνεται για να πραγματοποιηθούν οι φετινές μεταθέσεις. Επομένως με την εικόνα που καταγράφηκε στο ΠΥΣΔΕ λογικά θα περιμένουμε ελάχιστες μεταθέσεις στον νομό μας, μηδαμινά έως ελάχιστα κενά θα καλυφθούν με μόνιμους μετατιθέμενους στον νομό μας. Σημειωτέον ότι ο νομός Ροδόπης ως ακριτικός νομός πάντα έχει αρνητικό ισοζύγιο στις μεταθέσεις (όσοι έρχονται είναι λιγότεροι από αυτούς που φεύγουν) και φέτος αυτή η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Παναγιώτης Καρακολίδης

(ΤΑΚΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ ΡΟΔΟΠΗΣ)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ (Α.Ε.Σ.)

Κινητό: 6976651402 – E-mail:pankarakol@sch.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral