Πανελλαδικές εξετάσεις: «Πόλεμος» ανακοινώσεων Μαξίμου – ΝΔ για την κατάργησή τους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/05/2017 - 09:39 | Author: Newsroom

: Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον πολιτικό χώρο – κι όχι μόνο- η εξαγγελία του πρωθυπουργού για κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων. «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σεβαστεί τους χιλιάδες μαθητές που καλούνται να δώσουν και να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος τους» τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σε σχόλιό του με αφορμή τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ.

Σημειώνει ότι «ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: “Βασικός σχεδιασμός είναι η περαιτέρω ενίσχυση του δημόσιου σχολείου, η αναβάθμιση του Λυκείου, η ομαλοποίηση -επιτρέψτε μου τον όρο- της δοκιμασίας των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τη μεταρρύθμιση της διαδικασίας ώστε να ενισχύσουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου και να δώσουμε χώρο και αξία στο Λύκειο”».

Επισημαίνει επιπλέον, ότι ο πρωθυπουργός τόνισε πως «μέσα στο καλοκαίρι» θα γίνουν γνωστές οι τελικές αποφάσεις για τις πανελλαδικές, καθώς «θέλουμε να σεβαστούμε μια διαδικασία η οποία είναι μπροστά μας, που είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις».

«Ο κ. Μητσοτάκης» υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «οφείλει να προετοιμαστεί και να έχει προτάσεις για ένα “ποιοτικό δημόσιο σχολείο” -εκτός και αν έχει επιλέξει να στηρίξει το “πάρεργο των φροντιστηρίων”».

Απάντηση ΝΔ

«Ας μην προκαλούν άλλο τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Χθες, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την κατάργηση των και σήμερα ο υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι δεν ξέρει πως θα μπαίνουν τα παιδιά στα Πανεπιστήμια ύστερα από 3 χρόνια», απαντά η ΝΔ σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «Η προχειρότητα, η ανευθυνότητα και η δημαγωγία τους ξεπερνά κάθε όριο».

Πανελλαδικές εξετάσεις: Τί λέει πρώην πρύτανης του ΕΜΠ για την κατάργησή τους

Πανελλήνιες 2017: Τι να προσέξετε

Loading...
  • europalso

    ideascentral