Πότε θα διακόπτεται το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/03/2017 - 15:08 | Author: Newsroom

Πότε οι άνεργοι του θα χάνουν το

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή, κ. Θ. Καράογλου για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης ()  αναφέρθηκε στην αποφυγή ώθησης εργαζόμενων σε συνθήκες αδήλωτης εργασίας

Το πρόγραμμα προβλέπει ότι οι δικαιούχοι, εφόσον είναι άνεργοι, πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ, να επισκέπτονται, όποτε κληθούν, τα τοπικά Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση του ΟΑΕΔ για εργασιακή συμβουλευτική, καθώς και να αποδέχονται κάθε προτεινόμενη κατάλληλη θέση εργασίας ή δράση προώθησης στην εργασία.

Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω όρων,  διακόπτεται. Αυτό θα ισχύει και για κάλεσμα από τα κέντρα κοινότητας, όταν αυτά «ενεργοποιηθούν».

Tα τεχνικά προβλήματα της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΚΕΑ διορθώθηκαν την πρώτη εβδομάδα της εφαρμογής του προγράμματος και έκτοτε δεν έχει παρουσιαστεί καμία δυσλειτουργία.

Το πρώτο μήνα εγκρίθηκαν περισσότερες από τις μισές του συνόλου των αιτήσεων που αναμένεται να υποβληθούν μέχρι το τέλος του 2017.

Τα τεχνικά προβλήματα που εμφανίστηκαν τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του συστήματος ήταν, κατά παραδοχή των ειδικών, αναμενόμενα και συμβαίνουν σε όλες τις μεγάλες εφαρμογές, όσο και αν έχουν δοκιμαστεί, διότι η δοκιμή – όπως συνέβη με την πρώτη φάση της εφαρμογής του ΚΕΑ σε 30 Δήμους -δεν επιβαρύνει το σύστημα όσο οι πραγματικές συνθήκες και το πραγματικό πλήθος των χρηστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr  οι πολίτες που υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά υποχρεούνται να επισκεφθούν τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων μόνο στις, σχετικά λίγες, περιπτώσεις που στοιχεία τα οποία διαθέτουν τα συστήματα που είναι διασυνδεδεμένα με την πλατφόρμα του ΚΕΑ έχουν εντωμεταξύ αλλάξει (όπως π,χ. αριθμός παιδιών).

Για τη μείωση του διοικητικού βάρους των ΚΕΠ, πέραν της εφαρμοζόμενης διαδικασίας προσέλευσης πολιτών σε διαφορετικές μέρες ανάλογα με τον ΑΜΚΑ τους, προβλέπει ότι τα ΚΕΠ δεν διεκπεραιώνουν αιτήσεις για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών. Οι Υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων, σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ, είναι οι μόνες αρμόδιες για την υποδοχή, επεξεργασία και καταχώρηση αιτήσεων για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, όπως σε περιπτώσεις αλλαγής κατοικίας, μεταβολής της σύνθεσης του νοικοκυριού, καθώς και της οικονομικής κατάστασής του.

Loading...
  • europalso

    ideascentral