Σχετικά με τον ορισμό δικαστικών αντιπροσώπων για την διενέργεια εκλογών των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/04/2017 - 11:17 | Author: Newsroom

Αρ. Πρωτ. 1265

Αθήνα 24/04/2017

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Σχετικά με τον ορισμό δικαστικών αντιπροσώπων για την διενέργεια εκλογών των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι από τη δημοσίευση του Ν.

4446/2016 (ΦΕΚ Α΄240/22-12-2016 άρ.52) ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, που διενεργούν εκλογές στις Α΄βάθμιες, Β΄βάθμιες και Γ΄βάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν ορίζονται πλέον δικαστές από το αρμόδιο δικαστήριο – πρωτοδικείο αλλά δικηγόροι, που ορίζονται από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο της έδρας της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Συνεπώς, για τις εκλογές, που πρόκειται να λάβουν χώρα εντός του 2017, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να διεξάγουν τις αρχαιρεσίες τους, θα υποβάλλουν αίτηση για ορισμό δικαστικών αντιπροσώπων (δικηγόρων) στον Δικηγορικό Σύλλογο της Έδρας του Συλλόγου.

Την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου με την οποία θα ορίζονται οι δικηγόροι για την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών θα πρέπει ο Σύλλογος, οπωσδήποτε, να την αποστείλει στη Δ.Ο.Ε. μαζί με τα πρακτικά εκλογής αντιπροσώπων, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα κατά την αναγνώρισή τους.

Σημειώνεται, ότι δεν είναι δυνατός ο ορισμός δικηγόρου για την διενέργεια αρχαιρεσιών με άλλον τρόπο, πέραν του ορισμού από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο.

Πατήστε ΕΔΩγια να διαβάσετε την ανακοίνωση σε μορφή PDF

Loading...
  • europalso

    ideascentral